Virágzó vidékünk

Elkészült az ország legnagyobb köztéri gyógynövénykertje

A természet patikája jól megfér az orvosi rendelő mellett.

Monor önkormányzata 2015 tavaszán döntött több közterület és park rendezéséről. Ennek során újult meg a városközpont parkja, mely Papp János gyógynövényszakértő felajánlásának köszönhetően – aki szakértelmével és munkájával segítette a tér rendezését – a napokban hazánk legnagyobb köztéri gyógynövénykertjével gazdagodott – olvasható a település weboldalán.

5 gyógynövénykert, ahol őrzik a népi gyógyítás hagyományait
Hazánkban a kedvező természeti viszonyoknak köszönhetően mintegy 330 gyógynövényfajta él.

Sehol másutt az országban nem találkozhatunk közel 50 különböző gyógynövénnyel egy hasonlóan rendezett, ingyenesen látogatható közterületen. A Fitofarm gyógynövénykert ráadásul a közeli szakorvosi rendelőintézetbe igyekvő betegek figyelmét is felhívja a természetes gyógymódra.

Eddig egyetlen orvos sem háborodott fel azon, hogy mit keresnek ezek az elmaradott gyógynövények egy szakorvosi intézet előtt – mondta el Papp János kertészmérnök. – Úgy mutatjuk be őket, hogy az egyaránt elfogadható egy természetgyógyászatban és egy modern orvostudományban hívő embernek is.

A kertre méltán büszke monori fiatalember örömmel látja, hogy a növények és az ágyások szegélyébe tűzött tájékoztató táblák is népszerűek. Éppen ezért a gyógynövényekről szerzett tudását szívesen megosztja másokkal is.

Ha összegyűlik egy legalább tízfős társaság, aki szeretne megismerkedni e különleges, gyógyító parkkal, hívhatja Papp Jánost a 06-70/220-8848-as telefonszámon, aki örömmel kalauzolja el majd őket is Monoron, a számtalan helyi érték mellett az ország legnagyobb szabadtéri gyógynövényparkjában.

Fotók: monor.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik