Virágzó vidékünk

Megünneplik a természet csodáit a nemzeti parkok

Lesz vadlovas túra és hajnali madárles is.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 rendezvény keretében július 3-9. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

Bioszféra rezervátum a mi füves pusztánk – Ezért szeretünk, Hortobágy
A Hortobágy hazánk első nemzeti parkja, hungarikum és a Világörökség része is.

Július 3 – június 9. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják az érdeklődőket földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A állatvilág kedvelőinek különös figyelmébe ajánlják „Madárröptetés a Madárdal-tanösvényen” rendezvényt, ahol mindenki elengedhet majd egy meggyűrűzött madarat, vagy „Hajnali madárles” programot, hiszen a Fertő keleti oldalán húzódó sekély vizű tavak a helyi és a vonuló madárvilág jelentős pihenő, táplálkozó és fészkelő helyei, de az őshonos háziállatokat felvonultató „Vadlovas túra az Őrségben” vagy az „Ürge Aladár kalandjai” program is izgalmas pillanatokat ígér.

Fotó: MTVA

A növényvilág rajongói nem maradhatnak le „A nyár virágai” rendezvényről, ami a Sző-réti tanösvényen vezetve érinti a mocsarat, de bepillantást enged az ürmös szikesek egyedi növényvilágába is. Tekintve, hogy a világon kizárólag a Duna-Tisza köze homokvidékein fordul elő a tarlós szegfű, „A szegfűvirágzás ünnepe” is kihagyhatatlannak ígérkezik.

A földtani értékek iránt érdeklődők biztosan maradandó élményeket szerezhetnek az Esztáz-kői vagy Baradla-barlangi programokon, de akár kedvezményesen látogatható a Lóczy-barlang és a Hegyestű Geológiai bemutatóhely is.

Fotó: MTI

Július 8-án, szombaton a nagycsaládosokat várják izgalmas programokra.

Elkötelezetten óvják a 20 éves Balaton-felvidéki Nemzeti Park értékeit
A nemzeti parkon kívül az igazgatóság működési területéhez tartozik számos további országos védelem alatt álló természeti terület.

A felsorolás közel sem teljes. A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt a IDE KATTINTVA, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Facebook-oldalán talál.

Kiemelt kép: MTVA

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik