Virágzó vidékünk

Előrehozták a levendulaszüretet Tihanyban

A levendula korai virágzása miatt a Szedd magad időpontja június 15-re módosult – közölte honlapján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. A tihanyi levendulaültetvény június 22-ig vagy a készlet erejéig látogatható.

A  Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság  dolgozói mindenkit várnak a tihanyi levendula-ültetvényen, aki szeretné a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett a gyűjtés örömét is átélni.

levendula szedéséhez a helyszínen arató táskát kell vásárolni, ezen felül a levendula szedésének nincs egyéb díja áll a tájékoztatóban. Előzetes regisztráció nem szükséges. Az ültetvényre a belépés, fotózás díjtalan. Virágszedésre a készlet erejéig van lehetőség, a szedésre kijelölt területen.

Részletes információ a “SZEDD MAGAD” programról és a Levendula Hetekről itt.

A megnyitó programja:

A Levendula Expressz időpontja is változott

A MÁV Nosztalgia a Levendula Expressz nosztalgia utazás időpontját 2018. június 16-ra módosítja.

Mint ahogyan már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a Levendula Hetek első hétvégéjén NOHAB vontatású nosztalgia vonat közlekedik Balatonfüredre. A nosztalgia személykocsikból összeállított vonatban három kocsiosztály áll vendégek rendelkezésére. Balatonfüred és Tihany között fakultatív busztranszfert biztosítanak azok számára, akik meg szeretnék csodálni a Tihanyi-félsziget csodás épített és természeti környezetét, illetve azoknak, akik részt szeretnének venni a Levendula Hetek keretében szervezett “Szedd magad” eseményen.

Páratlanul szép helyek Tihanyban, amiket neked is látnod kell
A levendulavirágzás is óriási élmény, de más káprázat is vár Tihanyban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik