Virágzó vidékünk

Csipetnyi angol életérzéssel fűszerezték meg a nyírségi homokot

Helyben megtermelt alapanyagokat felhasználó gasztronómia, idilli környezet.

600 millió forintból, családi beruházásban épült fel az a turisztikai komplexum, melyet a napokban adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak határában. A rendezvényközpont a Tokaj-Felső-Tisza-Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség színfoltja lehet.

A Zsindelyes Cottage-nak elnevezett épületegyüttes avatóünnepségén Nagy István agrárminiszter azt mondta:

a cottage-ra nincsen még olyan magyar szó, amely azt a vidéki életérzést fejezné ki, amelyre egy 21. századi stresszes és nyüzsgő városban élő embernek szüksége lehet. A cottage egy nyugodt, kikapcsolódást biztosító hely, amely egyszerűségével, békességével és alapvető értékeivel igyekszik bemutatni a táj gasztronómiáját.

És valóban! Vidéki táj, idilli környezet, ez fogadja azokat, akik ellátogatnak  ide. A Zsindelyes Cottage látogatói megismerhetik egyebek között a környék egyik leghíresebb termékét, az újfehértói fürtös meggyet, valamint a belőle készült – földrajzi eredetvédettséget és európai uniós oltalmat egyaránt élvező – meggypálinkát. A hét egységből álló cottage-ban a kóstolóház mellett kisebb és nagyobb rendezvényeket megtartására alkalmas fogadó, kápolna, négy faház és egy apartman, a pálinkafőzést bemutató terem, egy száztíz fás meggyliget, valamint egy mesterséges tó kapott helyet – írta az MTI.

A Zsindelyes Cottage-dzsal egy olyan helyet álmodunk meg, ahol meg tudjuk élni a pillanatot. Ahol nem a nyüzsgő világ rohanása tölti ki a napjainkat, hanem egy kicsit oda tudunk figyelni arra, ami igazán fontos: az emberi kapcsolatok, a hála mindazért amink van, a természet közelsége és az élet élvezete, mondjuk fantasztikusan finom falatok formájában

– olvasható a komplexum weboldalán.

Az átadó ünnepségen Papp József, a beruházó Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány elnöke, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdét és a Zsindelyes Kóstolóházat üzemeltető cég tulajdonosa elmondta:

2008-ban adták át a pálinkafőzde közelében megépült kóstolóházat, majd – az angol vidéki gazdaság, a cottage mintájára – létrehozták a helyben megtermelt alapanyagokat felhasználó gasztronómiára, a nyugodt környezetre és a közvetlen vendéglátásra épülő turisztikai komplexumot.

A tizenegy alkalmazottat foglalkoztató komplexumban a tervek szerint esküvőket, családi rendezvényeket, céges összejöveteleket egyaránt tartanak majd. A most átadott beruházást a tervek szerint a jövőben wellness részleggel és kalandparkkal bővítik.

Fotók: Zsindelyes Esküvő

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik