Virágzó vidékünk

Aprajafalva lakóinak ruhájába öltöztek a szalmabábuk Tiszaigaron

Ezúttal Aprajafalva lakóit formázták meg a helyiek.

Tiszaigaron, ebben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kicsinyke faluban 2015-ben szalmabálákból formázták meg Minyonokat, a jellegzetes sárga filmbeli figurákat. 2016-ban először a Csillagok háborúja című film néhány hősét alkották meg a 34-es főközlekedési út mellett, majd ugyanabban az évben Frédi és Béni köszöntötte és csalt mosolyt az arra járók arcára.

2017-ben Mr. Bean, az ő macija és Mini típusú járműve elevenedett meg szalmabálából megformázva az út mentén a helyiek és a falun átutazók nagy örömére. Szintén tavaly a kozármislenyi polgármester felkérésére és ötlete nyomán a Baranya megyei kisvárosban szalmabála-tortát készítettek 10 gyertyával, a település várossá nyilvánításának 10. évfordulója alkalmából.

Az idei esztendőt sem hagyták ki kreatív szalmabála-öltöztetéssel a helyiek. Augusztus utolsó hetének a kezdetén Tiszaigar fantasztikus figurái újra megigézik felnőtt és gyermek tekintetét: ezúttal Aprajafalva meséjének alakjai üdvözlik a kíváncsiskodókat.

Ahogy elnéztük a fotókat, arra jutottunk, hogy ezek a figurák előcsalogatják a felnőttből az igazi kisgyereket és mosolyt is varázsolnak az arcunkra. Gratulálunk Tiszaigarnak!

Fotók: Facebook/Tiszaigar

Olvasói sztorik