Virágzó vidékünk
Bükkszentkereszt, 2018. október 11.
Szabó György gyógynövényszakértõ, a „bükki füvesember” beszédet mond a gyógynövényes készítményeit elõállító Pharmaherb Kft. új gyógynövény üzemének alapkõletételi ünnepségén Bükkszentkereszten 2018. október 11-én.
MTI Fotó: Komka Péter

Új gyógynövény üzemmel bővül a bükki füvesember birodalma

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 10. 11. 15:47

A teljes egészében családi vállalkozás eddig kizárólag önerőből fejlesztett.
Korábban a témában:

Új gyártóegység építésébe kezd a gyógynövényes készítményeket előállító bükkszentkereszti Pharmaherb Kft., a létesítmény alapkövét csütörtökön tették le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Lopes-Szabó Zsuzsanna, a kft. ügyvezető tulajdonosa elmondta: az 585 négyzetméter alapterületű logisztikai központ első eleme annak a csaknem 400 millió forintos beruházásnak, amely a tervek szerint 2020-ra készül el, az új épületkomlexumban feldolgozó-, csomagoló üzem és irodák lesznek.

A beruházáshoz az Irinyi programban, 50 százalékos támogatottsággal, a kormány is hozzájárul, mivel a hátrányos helyzetű régióban égetően szükséges a helyi vállalkozások támogatása, amelyek munkalehetőséget nyújtanak a lakosságnak

– tette hozzá.

Bükkszentkereszt, 2018. október 11.
Szabó György gyógynövényszakértõ, a „bükki füvesember” a gyógynövényes készítményeit elõállító Pharmaherb Kft. csomagolóüzemében Bükkszentkereszten 2018. október 11-én. Ezen a napon letették a vállalkozás új gyógynövény üzemének alapkövét.
MTI Fotó: Komka Péter
Szabó György gyógynövényszakértő, a „bükki füvesember” a gyógynövényes készítményeit előállító Pharmaherb Kft. csomagolóüzemében Bükkszentkereszten 2018. október 11-én. Ezen a napon letették a vállalkozás új gyógynövény üzemének alapkövét – Fotó: MTI/Komka Péter

A Pharmaherb Kft. teljes egészében családi vállalkozás, amely eddig kizárólag önerőből fejlesztett. A község legnagyobb munkaadója és egyben adófizetője a Szabó György, a bükki füvesember nevéhez fűződő vállalkozás, amely szinte csak helybélieket alkalmaz, jelenleg negyven embert, akiknek a száma a beruházás befejezése után 5-10-zel nőhet.

A beruházásra egyrészt azért volt szükség, hogy a növekvő belföldi igényeket ki tudják elégíteni, másrészt, hogy éljenek azokkal az export-lehetőségekkel, amelyeket az eddigi kapacitáshiány miatt vissza kellett utasítaniuk

– mondta Lopes-Szabó Zsuzsanna.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

vissza a címlapra

Kommentek

Zalakaros, 2012. január 12.
Fürdõzõk várják, hogy a marketingigazgató pénzt szórjon a MenDan Hotel Zalakaros fürdõ medencéjébe, amit a vendégek majd begyûjthetnek. A marketing akcióban 300.000 forintot szórtak a fürdõzõ vendégek közé, hogy közvetlenül jusson vissza a befizetett pénz hozzájuk.
MTI Fotó: Varga György
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.