Virágzó vidékünk

Járja a világot a siroki faluzászló

Az önkormányzat idén januárban hirdette meg a programot.

Ha az ember Sirokról szeretne írni, olykor elég a polgármester Facebook oldalán kalandoznia. Tuza Gábor és a falu élete ezáltal nyitott könyv, akkor is, ha a várra, a helyi történésekre, a Sirok környékén tapasztaltakra, netán a kígyófogásra lennénk kíváncsiak.

A polgármester igazi lokálpatriotaként nincs híján olyan ötleteknek sem, melyek a falu jó hírét öregbítik. Ezek közé tartozik a “Járja be a világot a siroki zászló!” program.

A lányom sokat utazik munkájából és tanulmányaiból kifolyólag a világban, ezért gondoltam arra, jó lenne, ha magával vinné Sirok zászlaját és beazonosítható helyen készítene egy-egy fényképet. Ezt az elképzelést bővítettem úgy, hogy a siroki emberek is vigyék magukkal utazásaikra, és készítsenek ők is képeket

– mondta érdeklődésünkre a polgármester.

Az önkormányzat idén januárban hirdette meg a programot. Közben kiderült, hogy valahol néhány éve indítottak ilyen akciót, de erről Sirokon nem tudtak, és ennek ellenére töretlen lelkesedéssel folytatták és folytatják a fényképek készítését. Tuza Gábor megemlítette, hogy minden sirokinak odaadják a zászlót, aki vállalja a fotózást, s azt, hogy vigyáz rá.  A lehetőséggel nem mindenki élt, akadt olyan lakos is, aki kérésre sem vitte magával, mondván, hogy nem érdekli a program.

Jó látni, hogy milyen sok országban megfordult már a faluzászló. A fényképekből szeretnénk egy tablót készíteni, és azt a kultúrházban vagy a községháza tanácsteremében kiállítani

– fűzte hozzá a falu vezetője.

Tuza Gábor jövőre azt szeretné, ha minden magyarországi helységnévtáblánál le tudnák fényképezni a siroki zászlót. Ez 3200 települést jelent, így nem tűnik kis falatnak. Ismerve a polgármester ambíciót, a végeredmény viszont nem lehet kérdéses.

Fotók: Facebook/Tuza Gábor

Olvasói sztorik