Virágzó vidékünk

Békéscsaba a zöld város útján, megújítják az összes zöldfelületet

A fejlesztések nagyrészt a helyi családok kikapcsolódását szolgálják majd.

A Csaba Park újabb fejlesztései egyszerre fogják szolgálni a békéscsabai családok kikapcsolódását, a csabai kolbász népszerűsítését és a város idegenforgalmának növelését – közölte Hanó Miklós, a megyei jogú város alpolgármestere.

Hanó Miklós tájékoztatása szerint az önkormányzat  a “Zöld város kialakítása” című pályázaton nyert el 740 millió forintot. A támogatás segítségével a város határában lévő 52 hektáros területen különböző tájépítészeti és zöld-infrastruktúra fejlesztési beruházásokat hajtanak végre.

Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A Csaba Parkról elmondta, hogy az elmúlt nyolc évben, két ütemben 1-1 milliárd forintot fordítottak a természetvédelmi terület fejlesztésére. Ennek keretében rendezvénycsarnokot, éttermet, kolbászudvart, látogatóközpontot és játszóteret építettek, továbbá egy kisebb húsüzem is létesült, amely friss hússal látja el a város gyermekélelmezési intézményét.

A befejezéséhez közeledő második ütem keretében több új parkoló épült, kialakították egy rendezvényteret, amely alkalmas lesz Békéscsaba legnagyobb eseménye, a kolbászfesztivál helyszínének.

A most induló harmadik ütemben – a 740 milliós forrás segítségével – a parkerdőben 3,5 kilométer hosszú rekortán burkolatú futópályát alakítanak ki, illetve 5,2 kilométer hosszon sétálóutat is kiépítenek. A közeli egykori Trófea szállodát teljesen felújítják, ott kap majd helyet a park irányításához szükséges infrastrukt

Utcabútorokat helyeznek ki és megújítják a teljes zöldfelületet

A “Zöld város kialakítása” pályázat keretében nem csak a Csaba Parkot fejlesztik, hanem a távolabbi Lencsési lakótelep két terét is. Itt szintén utcabútorokat helyeznek ki, felfrissítik a zöldfelületeket és korszerűsítik a játszótereket, illetve a fittness parkot,  a tó partjára tószínpadot építenek, míg a szánkódombon a gyermekek számára sípályát alakítanak ki, írta az MTI.

Címlapfotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Naperőműtelep épül Heréden
Újabb pozitív példa a zöldenergia hasznosítására.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik