Virágzó vidékünk

Ez Magyarország legszebb útszakasza tavasszal

Lenyűgöző felvételeket készített a Credo Media a gyöngyöstarjáni vérszilva fasorról, amely a település értéktárában is szerepel.

A tavaszi időszakban, a virágzás idején a Gyöngyös és Gyöngyöspata között található bekötő út országos szinten is egyedi látványt nyújt Mátra lábainál fekvő községbe érkezők számára.

A fasort az 1990-es évek elején ültette az akkori Faluszépítő Egyesület. A ma már a település jelképévé vált fasort fokozottan védik, hiszen a falu egyik ékköve. A fákat nagy odafigyeléssel gondozzák, a kiszáradt egyedeket pótolják.

A vérszilva egy roppant univerzális díszfa. Mérete kompakt, magassága 4-7 méter, így a kisebb kertekbe, előkertekbe is remek választás, de utcafronti faként is helytáll, A vérszilva különlegessége a sötét tónusú, elegáns lombozata, mely, üdítő színfolt lehet a zöld növények között. A vérszilva termése ehető, savanykás ízű kisméretű gyümölcs, de ültetése elsősorban a szépsége, harmonikus megjelenése miatt ajánlott.

A Credo Media még szombaton emelkedett magasba a drónjával, hogy megörökítse a szemet gyönyörködtető látványt. Ha valaki élőben is megcsodálná a fasort, sietnie kell, mert a vérszilvák viszonylag hamar elvirágoznak.

Forrás: Credo Media
Forrás: Credo Media
Forrás: Credo Media
Forrás: Credo Media
Egerben virágba borultak a cseresznyefák
Tavasz van, igazi tavasz!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik