Virágzó vidékünk

Tündérlakká változik egy régi parasztház a bárnai erdők ölelésében

A művész gipszből és filcből készített kúszó növényzetet, illetve valódi fával és mohával teszi élethűvé alkotását.

A Nógrád megyei Bárnán festői környezetben áll egy régi parasztház, mely Marczi Zsolt helyi művész kezei nyomán már-már tündérlakká alakul, már ami a külsejét illeti. A felújítás megálmodója Oravecz Roland polgármester, akinek ötlete nyomán alakítják át a házat: ez a későbbiekben tájházként funkcionál majd – írta a Nógrád Megyei Hírlap online kiadása. A lak belsejét a tervek szerint régi használati tárgyak, népművészeti emlékek és bútorok díszítik a jövőben.

– Amikor időm engedi itt vagyok, de szinte minden nap dolgozom rajta legalább két órán át

– mondta a portálnak a mester, aki ecsettel festi a falakat a legkisebb kockától a kicsi gombákon keresztül, a ház oldalán csüngő lopótökökig bezárólag.

Fotó: Ladóczky Balázs/Nógrád Megyei Hírlap

A tündérmeséhez hűen erdei házat képzeltek el, amelyet benőtt a növényzet. Ennek illusztrálásához a művész gipszből és filcből készített kúszó növényzetet, illetve valódi fával és mohával teszi élethűvé alkotását.

– Falfestményeket és domborművet korábban készítettem már, ezek a bárnai kultúrházban láthatóak

– említette Marczi Zsolt, aki régen a Mafilmnál dolgozott külsősként és ott tanulta meg a tervezés csínyját-bínját.

Marczi Zsolt festményei a bárnai kultúrházban – Fotó: Facebook/Marczi Zsolt

A művész egyik legjelentősebb munkája a csinosodó tájház külsejének elkészítése, mely alighanem a picinyke nógrádi falu egyik látványossága lesz.

Zsolt civil munkája mellett az alkotásra kevés szabadideje jut, ám arra törerkszik, hogy csak a festészettel foglalkozzon, mert szeretne több maradandó remeket készíteni.

Kiemelt kép: Ladóczky Balázs/Nógrád Megyei Hírlap

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik