Virágzó vidékünk

Felejthetetlen vízitúrákat kínál az elöntött bodrogzugi ártér

Különleges lehetőség itt evezni és így megismerni a természetvédelmi területet.

Igazi ritkaság az utóbbi időben, hogy víz alatt legyen a Bodrogzug ártere: legutóbb 5 éve történt hasonló, most  pedig újra szemet gyönyörködtető látvány a terület – a vízitúrázók legnagyobb örömére.

Bodrogzug

A Bodrogzug a Tisza és a Bodrog folyók összefolyása közti morotvás, mocsaras, ligeterdős terület, jelentős részben ártér a Bodrogköz déli részében, Zemplénben, Északkelet-Magyarországon. A terület az Olaszliszka-Zalkod vonalától Tokaj városig húzódó Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet része. Magyarországon ritka élővilágnak biztosít élőhelyeket, amelyeket 1989 óta a nemzetközi ramsari egyezményis véd. (Forrás: Wikipédia)

Az elöntött ártér fái és bokrai között evezni különleges lehetőség a természetvédelmi terület és értékeinek megismerésére. Mint a Facebookon írják, a madármegfigyelő toronyba most a vízből lehet belépni. A tornyot 1 óra alatt lehet érni az Unio Kempingtől indulva, ahol kenu és minden szükséges felszerelés bérelhető.

A víz ugyan már kifelé áramlik a Bodrogzugból, de azért maradt még bent bőven. A szakemberek szerint a hét végéig biztosan, az apadást követően pedig a megszokott rendben a csatornákon evezhetnek majd a vízitúrázás szerelmesei.

Fotók: Facebook/Aggteleki Nemzeti Park

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik