Virágzó vidékünk

Párját ritkító mesetérrel gazdagodott a Balaton

A helyi városvédők önerőből finanszírozták a játszótér elkészítését.

A Balatonkenesei Városvédő Egyesület hónapok óta áldozatos munkával, pénzt és szabadidőt nem sajnálva, önkormányzati vagy pályázati támogatás nélkül hozta létre azt a játszóteret, melyet Kő Boldizsár művész és csapata változtatott mesebelivé, és amelyet a napokban adtak át kicsik és nagyok örömére, írja a Veol.

Kő Boldizsár képzőművész nevéhez, a meseterek megálmodójához az országban már több átadott játszótér fűződik, ahol a gyerekek igazi mesevilágba csöppenve adhatják át magukat az önfeledt játék örömének.

Fotó: Facebook/Kő Boldizsár

A Tátorjáni mesetér  átadójára levélben üzent a művész:

Csodálatos élmény volt a veletek eltöltött idő, ahogyan fogadtatok, amilyen segítő figyelemmel vettetek minket körül. A sok szeretek, amit kaptunk, felejthetetlenné teszi számunkra ezt a munkát.

Az ünnepélyes megnyitón nagyon sok név elhangzott, akiknek a Balatonkenesei Városvédő Egyesület megköszönte a segítséget, a közös munkát, amit emléklappal és jelképes ajándékkal háláltak meg. A köszönetnyilvánítások végeztével az egyesület vezetőségi tagjai, valamint Tömör István polgármester vágták át a nemzetiszín szalagot, ezzel megnyitva a várakozó tömegek előtt a játszóteret.

Fotó: Facebook/Kő Boldizsár

Nemcsak a helyi, de a megyei, sőt a megyén túl élő emberek is segítették felajánlásaikkal, hogy a játszótér létrejöhessen

– mondta el Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédő Egyesület elnöke.

A mesetérnek keresztelt játszótéren ráadásul nemcsak a gyerekek élvezhetik a kikapcsolódás gondtalanságát, de az őket elkísérő felnőttek, akár a nagyszülők is csatlakozhatnak. Ha nem is a hintázáshoz, de a közösségi térként is funkcionáló területen barátságokat, kapcsolatokat ápolhatnak a friss levegőn, miközben a kicsik játékát figyelik.

Csodaszép játszóteret varázsolt unokájának a garabonci nagyapa
Minden gyerek ilyen mesevárról, saját játszó birodalomról álmodik.

Kiemelt képünk illusztráció: Facebook/Kő Boldizsár

Olvasói sztorik