Virágzó vidékünk

Csodát műveltek a tiszabábolnai szabadstrandon

Vízi játszótér kényezteti a jövőben a fürdőzőket.

Az utóbbi években igazi turistaparadicsommá változott Dél-Borsod kicsinyke gyöngyszeme, Tiszabábolna. A Tisza-part csupán karnyújtásnyira van a faluhoz, annak holtága horgászparadicsom , szabadstrandja pedig a fürdőzők kedvelt helye.

Fotó: Facebook/Tiszabábolna Barangoló

Tiszabábolna gyönyörű természeti környezete, valamint az a tény, hogy gyakorlatilag a település minden második épülete vendégházként funkcionál, évről évre több turistát – köztük sok-sok külföldit – vonz a faluba. Idény nyáron is fürdőzhettek a homokos, öreg fasorral övezett strandon, egy pályázatnak köszönhetően azonban folyamatos volt a terület felújítása.

Fotó: Facebook/Tiszabábolna Barangoló

Az önkormányzat Facebook oldalán azt közölte, hogy  a strandfejlesztés első üteme a végéhez érkezett, vízi játszótér kényezteti a jövőben a fürdőzőket. A műszaki átadást követően 2019. augusztus 18-án délelőtt 10 órakor nyitják meg a strandot, melynek szolgáltatásait ebben az évben augusztus 31-ig díjmentesen használhatják a vendégek. Utána a strandot bezárják, és folytatódik a beruházás. A második ütemben kiszolgáló épületek, öltöző, vizesblokk, büfé és parkoló épül, melyek átadását 2020. májusára tervezik.

Fotó: Facebook/Tiszabábolna Barangoló

A közzétett fotókat látva ebben az állapotában is nagyon csalogató a tiszabábolnaiak szabadstrandja, melyben mi is szívesen csobbanánk egy nagyot!

Kiemelt kép: Facebook/Tiszabábolna Barangoló

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik