Virágzó vidékünk

Szív alakú fák nőnek Baja központjában

A természet üzenete is a szeretet.
Korábban a témában:

Király Attila fényképész a napokban Baján kapott lencsevégre nem mindennapi formájúra nőtt díszfákat.

A fa, vagyis fák, ugyanis kettő is van belőlük, a Bartók Béla utcában állnak a Páduai Szent Antal-templom és Plébánia, vagy ahogy a helyiek nevezik, a „barátok temploma” mögötti parkolót övező fasorban, Baja város szívében, és mindenféle kertészeti beavatkozás nélkül nőttek ilyenre.

Szombaton a városban sétáltam, és teljesen véletlenül megpillantottam őket. Magával ragadott a látványuk, így rögtön elő is kaptam a fényképezőgépem

– meséli a váratlan találkozásról a hobbifotós, aki főállásban középiskolai matematika tanár, de nyíltan vállalt szerelme a fotózás.

Kisgyermekkora óta szenvedélye a természet szépségeinek a megörökítése, de 2010 óta immár professzionális felszereléssel űzi a hobbiját Attila.

Ráadásul a fotón az egyik fa mögött látszik a paplak vakablaka is, ami köztudottan szerencsét hozó jelkép a babonások szerint. Az biztos, hogy nyelvünkben a „világos, mint a vakablak” szólás fontos szerepet töltött be, hisz amikor ezt mondták valakinek, az inkompetenciájára utaltak vele, hogy mennyire érthetetlen, értelmezhetetlen, amit beszél.

Fotó: Király Attila

Király Attila munkáira már korábban is felfigyeltek a közösségi médiában: tavaly egy erdélyi fotópályázat szervezőinek kérésére nevezett egy fotójával, és rögtön a harmadik helyet zsebelte be.

A tavalyi harmadik helyezett alkotás: Kotor szíve

Kotor szíve – Fotó: Király Attila[/caption]

A verseny úgy zajlik, hogy a beküldött fotók nagyított példányait kiállítják egy szép sétány mentén Székelyudvarhelyen, a közönség pedig szavazhat a számára legkedvesebbre a kellemes és látványos séta után

– meséli lelkesen.

A Szívecskék a természetben elnevezésű fotópályázaton aratott sikere után pedig úgy döntött, idén is indul a versenyen, és a sors az útjába is hozta a különleges fákat, így a véletlen találkozásnak duplán örült Attila.

10 varázslatos fa a nagyvilágból
Igazi természeti csodák.

Kiemelt kép: Facebook/Király Attila

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.