Virágzó vidékünk

Szív alakú fák nőnek Baja központjában

A természet üzenete is a szeretet.

Király Attila fényképész a napokban Baján kapott lencsevégre nem mindennapi formájúra nőtt díszfákat.

A fa, vagyis fák, ugyanis kettő is van belőlük, a Bartók Béla utcában állnak a Páduai Szent Antal-templom és Plébánia, vagy ahogy a helyiek nevezik, a „barátok temploma” mögötti parkolót övező fasorban, Baja város szívében, és mindenféle kertészeti beavatkozás nélkül nőttek ilyenre.

Szombaton a városban sétáltam, és teljesen véletlenül megpillantottam őket. Magával ragadott a látványuk, így rögtön elő is kaptam a fényképezőgépem

– meséli a váratlan találkozásról a hobbifotós, aki főállásban középiskolai matematika tanár, de nyíltan vállalt szerelme a fotózás.

Kisgyermekkora óta szenvedélye a természet szépségeinek a megörökítése, de 2010 óta immár professzionális felszereléssel űzi a hobbiját Attila.

Ráadásul a fotón az egyik fa mögött látszik a paplak vakablaka is, ami köztudottan szerencsét hozó jelkép a babonások szerint. Az biztos, hogy nyelvünkben a „világos, mint a vakablak” szólás fontos szerepet töltött be, hisz amikor ezt mondták valakinek, az inkompetenciájára utaltak vele, hogy mennyire érthetetlen, értelmezhetetlen, amit beszél.

Fotó: Király Attila

Király Attila munkáira már korábban is felfigyeltek a közösségi médiában: tavaly egy erdélyi fotópályázat szervezőinek kérésére nevezett egy fotójával, és rögtön a harmadik helyet zsebelte be.

A tavalyi harmadik helyezett alkotás: Kotor szíve

Kotor szíve – Fotó: Király Attila

A verseny úgy zajlik, hogy a beküldött fotók nagyított példányait kiállítják egy szép sétány mentén Székelyudvarhelyen, a közönség pedig szavazhat a számára legkedvesebbre a kellemes és látványos séta után

– meséli lelkesen.

A Szívecskék a természetben elnevezésű fotópályázaton aratott sikere után pedig úgy döntött, idén is indul a versenyen, és a sors az útjába is hozta a különleges fákat, így a véletlen találkozásnak duplán örült Attila.

10 varázslatos fa a nagyvilágból
Igazi természeti csodák.

Kiemelt kép: Facebook/Király Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik