Virágzó vidékünk

Disznóvágásban és lekvárfőzésben utazik a világörökségi falu

Azt szeretnék, ha Hollókőn néhány esztendőn belül évi 30 ezerrel emelkedne a látogatók száma.
Korábban a témában:

Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztés valósul meg a világörökségi Hollókőn, gasztronómiai élményközponttal gazdagodik az ófalu, a középkori várban pedig új kiállítások és élmények várják majd a látogatókat, írta az MTI.

Nyári szépségében tündököl a világörökségi Hollókő
Az Ófalu 67 védett, mesebeli házacskáját 1987 óta az UNESCO is jegyzi.

A Hollókő ófalu és a vár turisztikai fejlesztése című program keretében az ófalu főutcáján, a jelenlegi Vár étterem helyén és környezetében gasztronómiai élményközpont létesül. Lesz főzőiskola, disznóvágás, lekvárfőzés, de a veteményestől az asztalig című kiállításon be is mutatják a palóc gasztronómia alapjait.

A várban korszerűsítik a kiállításokat, és bemutatják hogyan nézhetett ki a vár eredeti állapotában. Korabeli bútorokat helyeznek el a lovagteremben, és a tornyot megemelik egy szinttel.

Fotó: Josef Jordan

Hollókő önkormányzata a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.-vel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel konzorciumban valósítja meg a beruházást, amelytől azt várják, hogy az 1987-től világörökségi címmel rendelkező faluban néhány éven belül évi 30 ezerrel nőhet a látogatók száma.

Kiemelt kép: Szinok Gábor

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.