Virágzó vidékünk

Elfogytak a telkek, terjeszkedni kényszerül a homokhátsági falu

2020-ban kezdődhet meg a telekosztás az önkormányzat által vásárolt területeken.

A Szegedtől 20 kilométerre elterülő Bordányt a Homokhátság szívének is emlegetik – nem véletlenül. A települést körülölelő dűlőkben a napfény, a talpat melengető lágy homok, a Lapéta-tó környéki élővilág, a mezőgazdaságból élő családok sokszor múltat idéző tanyái, földjei mind-mind egy-egy gyöngyszemei a környéknek, ráadásul a falu gyalog, kerékpárral, autóval, és autóbusszal is könnyedén megközelíthető, olvasható a Wikipédián.

Maguk préselte téglából építették meg álmaik házát
A háromezer négyzetméteres telket a megvásárláskor burjánzó akácos terítette be.

Fentiek ismeretében az sem meglepő, hogy Bordányban szinte nincs eladó ház, mert szeretnek itt élni az emberek, ezért hamarosan terjeszkedik a település, írta a Délmagyar.

Mivel fogynak a telkeink, újabbakat kell kialakítani, ami vonzó lehet a fiatalok számára

– fogalmazott Tanács Gábor polgármester.

Az önkormányzat a településre költözőket kisebb támogatásokkal, kamatmentes kölcsönnel segíti. A telkeket bekerülési áron értékesítik, így azok például a szegedi telekárak töredékéért vásárolhatók meg.

Termelői kamra-túrák a homokhátsági tanyavilágban
A hálózat egyre népszerűbb, a gazdák minőségi termékeket kínálnak.

Várhatóan év végére elfogynak az eladó önkormányzati telkek a településen. A falu idén elfogadott rendezési tervében további területeket jelölt ki az önkormányzat, ahol a jövő év folyamán megkezdődhet a telekosztás, ehhez azonban a földterületek megvásárlására lesz szükség.

A polgármester a portálnak azt is elmondta, hogy van üres építési telek Bordányban, de mind magántulajdonban, ezeket pedig az önkormányzat nem értékesítheti. A településen összesen még több mint ötven üres telek várja, hogy ház épüljön azokon.

Kiemelt kép: bordany.com

Kétmillió forintot ad a Baranya megyei zsákfalu azoknak, akik odaköltöznek
Az anyagi segítség mellett a gyakorlatilag zéró bűnözés, valamint az óvoda és minibölcsőde is a település mellett szól.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik