Virágzó vidékünk

Lombszívókat vetettek be a zöldhulladék gyűjtésére Szolnokon

Az egyre kitolódó lombhullás miatt van szükség az intézkedésre.

Beköszöntött az ősz, hullanak a falevelek, és mint a korábbi években is szokás volt, idén is meghosszabbítják Szolnok területén a zöldhulladék gyűjtését a kitolódó lombhullás miatt, írja a szoljon.hu.

Három társaság végzi a falevelek eltakarítását jelenleg a városban, a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. húsz fővel, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. pedig 15 fővel és Goupil G4-es nagy teljesítményű lombszívókkal

– mondta a portálnak Lits László, az NHSZ Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója.

Így takarítsd el másodpercek alatt a lehullott faleveleket
Mindenki szeret elmélyülni az őszi tájban, akkor viszont már kevésbé szimpatikus a hűvös évszak a kertes házban élőknek, ha a levélösszeszedésről van szó.

A gépi takarítás a járdákra és a kerékpárutakra vonatkozik 250 kilométeres szakaszon,  emellett az utak falevélmentesítését is elvégezik nagy teljesítményű gépekkel.

Azokon a területeken, ahol nincs rendszeres zöldhulladék-gyűjtés, jellemzően a társasházaknál és a lakótelepi részen, de mégis van rá igény, telefonon vagy elektronikus elérhetőségeinken jelezzék ezt, és egy héten belül elszállítjuk a faleveleket

– tette hozzá Lits László.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Házhoz megy az ágdaráló Kismaroson
Minden településen így kellene. A példa követendő.
Olvasói sztorik