Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal tartottak közösségi reggelit a napokban a nagygyimóti Hétvezér Termelői Piacon, írja a Veol.
Beller Zsuzsanna, a program ötletgazdája és szervezője maga is a Hétvezér Termelői Piac rendszeres vásárlója, nemrég csatlakozott a Kosár Közösség önkéntes csapatához is, hogy a közösséget ötleteivel, munkájával segítse.
A közösségi reggelin jó néhány barát és törzsvásárló vett részt, a program egy igazi csapatépítő megmozdulás volt, mivel szinte az összes árus csatlakozott, és pár finom falattal hozzájárultak a reggelihez.
A gyerekek nagyon örültek a palacsintának, ami pillanatok alatt el is fogyott
– mondta Beller Zsuzsanna.
A jó hangulatú, családias rendezvényen zenét hallgattak, beszélgettek, ismerkedtek az emberek, és már tervezik a következő programot.
A rendezvények összehozzák az embereket, így a piac közösségi térként is működik. A termelői piacok érvényesülése ráadásul az egészségünk érdekében is nagyon fontos, hisz az itt beszerzett élelmiszerekből jó minőségű alapanyagokból készült étel kerül az asztalra.
A szupermarketekben egész évben hasonló a kínálat, így a városi ember nem mindig van tisztában azzal, hogy milyen élelmiszereknek van éppen szezonjuk. Jó lenne, ha az emberek megismernék, melyik évszakban milyen növények teremnek, hogy mindig a lehető legfrissebb, legegészségesebb helyi terméket vigyék haza az esetleg import- vagy épp tartósítóval kezelt élelmiszerek helyett
– mondta a portálnak a közösségi reggeli szervezője.
Kiemelt kép: Facebook/Hétvezér Termelői Piac