Virágzó vidékünk

Mézeskalácsból építették meg Lendvát és Szentgotthárdot

Összesen 37 épületet rajzoltak meg és „sütöttek ki”, majd kialakították a mesés téli városokat.

A MURABA ETT (Muraba Európai Területi Társulás) az adventi készülődés jegyében arra kérte a Lendva és Szentgotthárd belvárosának üzletvezetőit, az iskolákat, civil szervezeteket, munkahelyi közösségeket és baráti köröket, hogy készítsék el kedvenc épületeiket mézeskalácsból, amelyekből megépíthetik a két határmenti város kicsinyített mását.

Fotó: MURABA ETT / Nagy Viktória

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett program célja a városok bemutatásán és a határ másik oldalán lakók megismerésén túl az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi közösségeket, hogy mutassák meg egymásnak is, mi az, amire büszkék Lendván, Szentgotthárdon, a környező Muravidéken és a szlovén Rába-vidéken, s hogy minél többen részesei lehessenek egy karácsony előtti jótékonysági kezdeményezésnek.

Fotó: MURABA ETT / Nagy Viktória

A szervezők a készülődést receptekkel, tippekkel és sablonokkal, illetve két közös díszítő alkalommal segítették.

Bár a bonyolultabb épületek elkészítése sokszor nagy falatnak tűnt, az elkészült házak bizonyítják, hogy a lendvaiak és a szentgotthárdiak előtt, ha összefognak, nincs lehetetlen, még akkor sem, ha először sütnek mézeskalácsot

– mesélte az egyik szervező, Dancsecs Réka.

A két várost ábrázoló mézeskalács terepasztal nagy sikerrel mutatkozott be Lendván, ahol december 12-ig még látogatható, majd december 14-én 14 órakor újra nyit Szentgotthárdon a színház aulájában.

Lendva és Szentgotthárd édes utcáira szavazni is lehet

A kiválasztott épületre december 11-ig előzetesen licitálni lehet Lendván is, míg a végső árverésre Szentgotthárdon kerül sor az ottani kiállítás zárónapján, december 21-én. A kikiáltási ár épületenként 10 euró: aki licitálni szeretne, a választott összeget, az épület sorszámánál felírja a kiállításon található táblára. A befolyt összeget jótékonysági célra, a lendvai és a szentgotthárdi Karitász családsegítő munkájára fordítják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik