Virágzó vidékünk

60 férőhelyes gigaszaunával gazdagodott Zalakaros

A szaunakomplexum közel 200 ember befogadására alkalmas.

Csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas szaunakomplexum épült, mintegy 450 millió forint beruházással a Zalakarosi Fürdőben, írta az MTI.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója a csütörtöki avatáson azt mondta: az MTÜ által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával megvalósult létesítmény is hozzájárul ahhoz, hogy a fővároson kívül minden évszakban sokszínű fürdőkínálat várja a látogatókat.

Fotó: Facebook/Zalakarosi Fürdő

Az ünnepségen Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere emlékeztetett rá, hogy a fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik. A sikerhez a folyamatos fejlesztésekre, az innovációra van szükség és elengedhetetlen a szolgáltatások, a kínálat fejlesztése.

Cziráki László, a tavaly 650 ezer vendéget fogadó – idén várhatóan ezt is meghaladó látogatottságú – Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta:  nem egészen hét hónap alatt épült fel a kétszintes új szaunakomplexum.

A közel 200 ember befogadására alkalmas létesítményben 60 férőhelyes szaunát alakítottak ki, továbbá gőzkabinok, infraszauna, merülőmedencék, jakuzzi és más szolgáltatások állnak a vendégek rendelkezésére.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik