Virágzó vidékünk

Kézben nevelték fel a szegedi kis tatut

Szakítottak a szokásokkal, hogy megmentsék az európai állatkertekben ritka látványosságot, amely páncéllabdává tud alakulni. Úgy még hihetetlenebb látvány.

A matakó vagy déli háromöves tatu három éve született Szegeden, a helyi vadasparkban és a Tankari nevet kapta. Tankari pedig életed adott nemrég egy kis tatunak, de nem tudta megfelelően táplálni.

Bár alapvetően kerüljük a beavatkozást az ilyen esetekben, akkor úgy döntöttünk, hogy kézben nevelve tovább a kis tatut, igyekszünk életben tartani. A törekvéseinket siker koronázta, a félénk kistatu elkezdett szopni, egy hónap után már szépen meg is nőtt, és már el is kezdtük a szilárd táplálékhoz hozzászoktatni. Így tavasszal a látogatók is megtekinthetik majd a felcseperedett tatufiút, amely a Mateo nevet kapta a gondozóitól

– írja a Szegedi Vadaspark honlapja.

20 éve hódít Don Matteóként Terence Hill
Akart-e valóban pap lenni Terence Hill? Egy magyar atyának elmondta Rómában.

A tatukölyök pár naposan éppenhogy meghaladta a 100 grammot, mára már fél kilós labdává nőtt. A kisméretű tatuk páncéllabdává gömbölyödve védekeznek ugyanis, az elcsontosodott irhából kialakult páncél pedig a legkisebb rés nélkül, tökéletesen zárul.

Fotó: zooszeged.hu/Endrédi Lajos

Az állat idővel visszakerül a trópusi házba, ahol a látogatók is megtekinthetik. A déli háromöves tatu ritka látványossága az európai állatkerteknek.

Kiemelt kép: zooszeged.hu/Endrédi Lajos

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik