Virágzó vidékünk

Lemásolták a Beatlest a dorogi rendőrök

Színt vittek a háromdimenziós zebra ünnepélyes átadásába.

A Dorogi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságának a kezdeményezésére valósult meg Dorogon, az Iskola utcában az a háromdimenziós gyalogos-átkelőhely, amit 2020. április 28-án adtak át, írta a police.hu.

A különleges útburkolati jel kivitelezését a dorogi Varga & Varga Forgalomtechnika készítette. Egyedi tervek alapján csaknem tíz órán keresztül festették fel az útburkolatra a zebrát, ami a Petőfi Sándor Óvoda és a Dorogi Sportcsarnok között található. A Dorogi Rendőrkapitányságnál egy háromdimenziós ábrát is elkészítettek a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóban.

Több önkormányzat is érdeklődött a tervek iránt, így lehetséges, hogy hamarosan más településeken is megvalósulhatnak hasonló jelzések, melyek a balesetek megelőzése érdekében készülnek

– írták a közleményben.

A dorogi rendőrök felejthetetlen “produkcióval” készültek az ünnepélyes átadásra: mint kiemelt képünkön látszik, az egyenruhások a Beatles együttes 51 éve, az Abbey Roadon készült ikonikus fotóját másolták le egy felvétel erejéig az Iskola utcában.

A Beatles fotója így nézett ki 51 éve:

Fotó: YouTube

Kiemelt kép: police.hu

Fát hasogattak egy idős néninek a járőröző nógrádi rendőrök
Az extrém hidegben a szolgálatban lévő egyenruhások segítenek is, ha szükség van rá.
Olvasói sztorik