Virágzó vidékünk

Újra ellepték a helyi termelők a győri Dunakapu teret

Védd a helyit, vedd a kisalföldit: bőséges volt a választék a lekvároktól a füstölt árukig.

Június 7-én újra helyi termelők és portékáik töltötték meg a győri Dunakapu teret, ahol a kényszerszünet után ismét megrendezték a már hagyományosnak számító Védd a helyit, vedd a kisalföldit! termelői vásárt, írta a Kisalföld.

Bőséges volt a választék szörpökből, lekvárokból, mézekből, és azok sem mentek haza üres kosárral, akik sajtot, füstölt húst, friss zöldséget akartak vásárolni.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Mostantól havonta vihetik portékáikat az árusok, és remélhetőleg arra sem kell sokat várni, hogy a heti piac is visszaköltözhessen a térre. A jelenlegi körülmények egyelőre csak a termelői vásár megrendezését teszik lehetővé.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A koronavírus-járvány miatt a piac területén orrot és szájat fedő maszk vagy kendő használata az árusok részére kötelező, a látogatók részére ajánlott. A szervezők kérik a védőtávolság betartását. Reggel 9-ig a 65 év felettiek, utána a 65 év alattiak vásárolhatnak. Az árusokat nem érinti az életkor szerinti korlátozás.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna
Minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.