Virágzó vidékünk

Újra ellepték a helyi termelők a győri Dunakapu teret

Védd a helyit, vedd a kisalföldit: bőséges volt a választék a lekvároktól a füstölt árukig.

Június 7-én újra helyi termelők és portékáik töltötték meg a győri Dunakapu teret, ahol a kényszerszünet után ismét megrendezték a már hagyományosnak számító Védd a helyit, vedd a kisalföldit! termelői vásárt, írta a Kisalföld.

Bőséges volt a választék szörpökből, lekvárokból, mézekből, és azok sem mentek haza üres kosárral, akik sajtot, füstölt húst, friss zöldséget akartak vásárolni.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Mostantól havonta vihetik portékáikat az árusok, és remélhetőleg arra sem kell sokat várni, hogy a heti piac is visszaköltözhessen a térre. A jelenlegi körülmények egyelőre csak a termelői vásár megrendezését teszik lehetővé.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A koronavírus-járvány miatt a piac területén orrot és szájat fedő maszk vagy kendő használata az árusok részére kötelező, a látogatók részére ajánlott. A szervezők kérik a védőtávolság betartását. Reggel 9-ig a 65 év felettiek, utána a 65 év alattiak vásárolhatnak. Az árusokat nem érinti az életkor szerinti korlátozás.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna
Minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik