Virágzó vidékünk

Csapatépítésnek is kiváló a közösségi reggeli egy termelői piacon

Palacsintát sütöttek Nagygyimóton a Hétvezér Termelői Piacon.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal tartottak közösségi reggelit a napokban a nagygyimóti Hétvezér Termelői Piacon, írja a Veol.

Beller Zsuzsanna, a program ötletgazdája és szervezője maga is a Hétvezér Termelői Piac rendszeres vásárlója, nemrég csatlakozott a Kosár Közösség önkéntes csapatához is, hogy a közösséget ötleteivel, munkájával segítse.

A közösségi reggelin jó néhány barát és törzsvásárló vett részt, a program egy igazi csapatépítő megmozdulás volt, mivel szinte az összes árus csatlakozott, és pár finom falattal hozzájárultak a reggelihez.

A gyerekek nagyon örültek a palacsintának, ami pillanatok alatt el is fogyott

– mondta Beller Zsuzsanna.

A jó hangulatú, családias rendezvényen zenét hallgattak, beszélgettek, ismerkedtek az emberek, és már tervezik a következő programot.

Fotó: Facebook/Hétvezér Termelői Piac

A frissen sütött palacsintához falatozhattak házi készítésű túrót, frissen sült szalonnát, almás pitét, de volt fürj- és tyúktojás is, lekvár és szendvicsek édesburgonyából, frissen sült pogácsa, kenyér, vaj, tej az árusok jóvoltából.

A rendezvények összehozzák az embereket, így a piac közösségi térként is működik. A termelői piacok érvényesülése ráadásul az egészségünk érdekében is nagyon fontos, hisz az itt beszerzett élelmiszerekből jó minőségű alapanyagokból készült étel kerül az asztalra.

A szupermarketekben egész évben hasonló a kínálat, így a városi ember nem mindig van tisztában azzal, hogy milyen élelmiszereknek van éppen szezonjuk. Jó lenne, ha az emberek megismernék, melyik évszakban milyen növények teremnek, hogy mindig a lehető legfrissebb, legegészségesebb helyi terméket vigyék haza az esetleg import- vagy épp tartósítóval kezelt élelmiszerek helyett

– mondta a portálnak a közösségi reggeli szervezője.

Kiemelt kép: Facebook/Hétvezér Termelői Piac

Csak egy kattintás és közvetlenül a termelőtől vásárolhatunk
A Microker új webes alkalmazása segít a termelőknek piacot találni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik