Virágzó vidékünk

Levendulaszürettel egybekötött élményfürdőzés Kiskunmajsán

Egy hely, ahol a összeköthetjük a kellemeset a hasznossal. Levendulaszüret után élményteljes fürdőzéssel zárhatjuk a napot Kiskunmajsán.

Június 20-21-én nem csupán a levendula illata lengi majd be a kiskunmajsai gyógyfürdő környékét. A Jonathermál Zrt. szervezésében ismét levendulaszüretre invitálják az érdeklődőket a Lópofa Csárda udvarán. Mindkét nap helyi termékekkel, kézműves bemutatókkal várják a levendulakedvelőket.

  • Szombaton egész nap a Marching Jazz Band szórakoztatja a vendégeket. Helyszín a Lópofa Csárda, a kulináris élmények helyszíne, ahol házias ízekkel várják a betérőket.
  • A gyerekeket játszótér és egy különleges telefonfülke várja, ahol madárhangokkal ismerkedhetnek meg a kicsik és nagyok egyaránt.

Néhány praktika a levendula szüreteléséhez

  • Mikor szüreteljünk? Van néhány támpont, ami segítséget nyújthat, de pontos dátum csak nehezen adható meg. Ennek oka, hogy ha a tavasz hűvösebb és kevesebb napfénnyel teljes, akkor késik a betakarítás időpontja. Hazánkban a levendula virágzása általában június első hetében kezdődik, a hónap végére pedig már szinte minden virág kinyílik, majd megkezdődik a több hétig tartó száradás.
  • Az aratás időpontja mindig attól függ, hogy milyen célra szeretnénk később felhasználni a levendulát. Ha csokorban szeretnénk szárítani, akkor olyankor vágjuk le a virágokat, amikor az első két virág már kinyílt, de a többi rügy még zárt, vagy maximum a virágok harmada nyílt ki.
  • Ha csokorban szeretnénk szárítani, akkor olyankor kell levágni a virágokat, amikor az első két virág kinyílt, és a többi rügy még zárt, vagy maximum a virágok harmada nyílt ki. Ha később szüretelünk, akkor szárítás után a virágok le fognak potyogni, amúgy is potyog, de ilyenkor nagyon. Ha a legtöbb virág már kinyílt, akkor a levendulát a szárítás után ételbe, italba vagy potpourriba, illatos tasakba használhatjuk fel – írja a levendulamagazin.
  • A virágzat illóolaj-tartalma a teljes virágzáskor a legnagyobb. Ez a betakarításra legalkalmasabb időpont mindössze 7-8 napig tart, érdemes tehát időben elkezdeni a szüretet.

Egész évben folyamatosan működik a háromgenerációs fürdő

Ha  június 20-21-én Kiskunmajsán járunk, akkor kössük össze a kellemeset a hasznossal. Miután leszüreteltük kedvenc virágunkat, a levendulát, csobbanjunk egyet a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőben. Ez az a hely, ahol a család minden tagja felüdülhet a parkosított, sportolási lehetőségekkel is ellátott környezetben, a kültéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedencékben.

A vendégeket  csodás zöld környezetben, parkosított helyen változatos medencekínálat és felejthetetlen fürdőélmények várják. Minden medence- és csúszdaszolgáltatás egy fürdőbelépővel vehető igénybe.

További információ és szállásfoglalás a Jonathermal oldalán.
Telefon: 06-77-481-855

Szponzorált tartalom

A cikk a Jonathermál Zrt. támogatásával készült.

Imádod a levendulát? Így szaporíthatod egyszerűen
Így lehet rövid időn belül sok levendulánk!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik