Virágzó vidékünk

Mesés kunyhó kínál stresszoldást az erdők rejtekében

A csodaszép és csendes erdei környezetben elfelejtjük a hétköznapok gondjait, letehetjük a vállunkat nyomó terheket.

Erdő rejtekében bújik meg a mesebeli házikó Leányfalun a Duna mellett, gyönyörű természeti környezetben.

Fotó: Dombai Dóra

A fiatal házaspár álma vált valóra, amikor létrehozták a családias kunyhószállást, ahol bárki elvonulhat a világ zaja elől pár napra, kikapcsolódhat, zaj és elektromos szmog nélkül élvezheti a háborítatlan természet nyújtotta pihenést, stresszmentesítést.

Fotó: Dombai Dóra

Hosszú ideig dolgoztam turisztikai-gasztronómiai újságíróként, mostanában filmkritikákat írok a családi vállalkozás mellett. Tavaly határoztuk el a férjemmel, Andrással, hogy létrehozunk egy olyan helyet, ahol mi magunk is szívesen eltöltenénk néhány kellemes napot. Egy olyan családias, 2.0-ás vendéglátói szállást álmodtunk meg, ami a hazai turizmus egyfajta belső megújulásának az úttörőjeként megállja a helyét

– kezdi a háziasszony Dombai Dóri.

Fotó: Schubert András

Több térségben is láttak fantáziát, mert Magyarországon csodaszép, szinte érintetlen helyek vannak. De végül a Dunakanyar eme gyönyörű zugára esett a választásuk.

Fotó: Schubert András

Otthonukhoz közeli helyet kerestek a fiatalok, hogy a tervektől kezdve a kivitelezésig mindenből tevékenyen vegyék ki a részüket, a mindennapjaikba beilleszthető feladat legyen a helyszíni munkálatok napi szemmel tartása, a szakavatott menedzselés.

Fotó: Schubert András

Egy egész nyarat töltöttünk 2018-ban a tökéletes telek kiválasztásával, és sikerrel jártunk. A birtokot két erdő veszi közre. Majdnem egy évig tartott az építkezés tavaly, de a férjem végül a kezébe vette a dolgokat, és mindent saját maga fejezett be, amihez a mesterek hozzákezdtek. Én magam is oroszlánrészt vállaltam a munkálatokban, a beszerzésben, a tárgyak átfazonírozásában, a berendezés megálmodásában és kivitelezésében

– folytatja Dóri.

Fotó: Kora Dávid

Tavaly májusban tartották a Meredély Kunyhószállásnak keresztelt kis lak próbaüzemét, és csodálatos fogadtatást tapasztaltak a vendégek részéről.

Fotó: Kora Dávid

Emberileg nagyon sokat kaptak azáltal, ahogy a látogatók viszonyultak a helyhez. Számos ismerőssel találkoztak, akik a tudtuk nélkül és nem miattunk érkeztek, hanem a hely képeken is átsugárzó varázsa fogta meg őket. Alig egy éve működnek, de rengeteg visszatérő vendégük van, akik hozzák a barátaikat vagy a családtagjaikat az első itt töltött élmény után, hogy a többiek is átélhessék, megtapasztalhassák az itteni nyugodt, vidéki atmoszférát.

Galéria
Fotó: Kora Dávid

Azt akartuk elérni, hogy a hozzánk betérő vendégek tündérmesébe csöppenve érezzék magukat a kis erdei házikóba belépve. Hogy az otthoni környezetből teljesen, mentálisan is kikerülhessenek, mesebeli teret hoztunk létre, csupa természetes anyagból, így még jobban belesimul a tájba a szállás

– említi a feleség.

A könnyűszerkezetes házikó rusztikus berendezést kapott, a tulajdonosok által fölújított bútoroknak egytől egyig megvan a maga története.

Fotó: Kora Dávid

Az eredetileg szecessziós íróasztal például mosdótál minőségében vált a fürdőszoba ékévé, a tonettszéket a nagymamától örökölték, a textilek is eredeti antik darabok, ahogy az üvegbetétes antik zsúrkocsi is. Egyedül az ágynemű új a kunyhószálláson.

Fotó: Kora Dávid

Az abroszokat, a csipke párnahuzatot, a függönyt és a rusztikus hangulatú antik darabokat a régimódi szépség iránt fogékony emberek nagyon szeretik. Itt, ebben a meghitt közegben a múltba csöppenve érezzük magunkat, és teljesen egyedül lehetünk, kikapcsolva minden gondunkat-bajunkat.

Fotó: Dombai Dóra

Nagyon nagy igényük van az embereknek a csendre, az elvonulásra. a meghitt pillanatokra, amit aztán a mindennapok rohanásában újra és újra felidézhetnek. Ez itt a béke szigete, tökéletes hely a regenerálódásra. De aki szeret túrázni, az is talál magának programot bőséggel a környéken, biciklivel is körbetekerheti a vidéket, vagy a Pilis csodáit és a Dunát is megtekintheti. Itt van a közelben a kedvelt Vörös-kő kilátóhely is.

Kiemelt kép: Kora Dávid

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek
Sok egyedi szálláshelyet találhatunk, ha nem elégszünk meg a hagyományos kínálattal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik