Mozaik

10 különleges hotelhajó, amit szívesen kipróbálnánk

A vízen is megszállhatunk, ráadásul nem is akármilyen élményben lehet részünk, ha az alábbi hotelhajókból válogatunk.

Érdemes hajóra szállni akkor is, ha nem kívánjuk elhagyni a várost, ahol épp tartózkodunk. Hogy akkor miért? Mert érdemes egyszer kipróbálni, milyen érzés a szárazföldi szállodák helyett egy luxushajón tölteni a szállodát, ami ugyanúgy hotelként funkcionál, mint szárazföldi társai.

1. Aquamarina Boathotel, Budapest

Az élményért még csak messzire sem kell utazni, hisz a Duna tökéletesen alkalmas egy ilyen szállodahajó elringatására, fővárosunknál pedig kevés szebb és látványosabb esti háttér szolgálhat az exkluzív élményhez. Az említett 40 szobás szálloda Budapest legszebb zöldövezetében, a Római-parton található. A szállodahajó a város szinte egyetlen természetes Duna-parti részén  horgonyoz. A szállodától óránként indulnak hajójáratok a belvárosba, ahonnan könnyen felfedezhetjük Budapest legszebb helyeit márciustól novemberig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Viktor Kiss📸 (@viktorkissphoto) által megosztott bejegyzés, Okt 10., 2017, időpont: 12:43 (PDT időzóna szerint)

2. Botel Marina, Rijeka

A közeli Horvátországban, méghozzá az egykori Osztrák-Magyar Monarcia történelmi kikötővárosában, Fiumében is ringatózik a vízen egy bájos hajóhotel, a Botel Marina. Az 1936-ban, Dániában épített hajót Ingrid dán királynőről nevezték el, a Kuseta család pedig hotelt alakított ki rajta 2005-ben. Rijeka tökéletes kiindulópont a környező horvát szigetek felfedezésére, de a város látnivalói, úgy, mint a Tengerészeti és Történelmi Múzeum vagy Trsat vára is megér egy látogatást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cro Burlesque Cabaret Festival (@cro_burlesque_fest) által megosztott bejegyzés, Márc 14., 2019, időpont: 4:28 (PDT időzóna szerint)

Fotó: botelmarinahotelbratislava.com

3. Florentina Boat, Prága

Prága központi részén, a Moldva folyón, a legnépszerűbb bevásárlóutcától nem messze horgonyzik a Florentina hajószálloda. A hajó 1980-ban épült és 2008-ban teljes felújították, így tökéletes szállodaélményt nyújt, akárcsak a szárazföldi hotelek, az egyik legmodernebb hajóhotel lett a cseh fővárosban.Tökéletes kiindulópont egy óvárosi sétához, de a legfontosabb látnivalókhoz is közel van. A prágai vár lenyűgöző látványát is megcsodálhatják a vendégek a fedélzetről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@tanya_k129 által megosztott bejegyzés, Jan 29., 2018, időpont: 11:31 (PST időzóna szerint)

Fotó: florentinaboat.cz 

4. De Barge-Boat, Brugge

A De Barge hajóhotel a Brugge és Genf városát összekötő csatornán horgonyzik, varázslatos környezetben. A szálláshely berendezése igazi tengerészeti stílusban készült, mégis az otthonosság meghitt élményét nyújtja a vendégeknek. A Belgiumban található mesebeli városka, Brugge központi, óvárosi része mindössze egy kellemes, a közeli parkon át vezető pár perces sétával elérhető a hajóról. Háromcsillagos a hotel, éttermében, a Captains Table-ben a régió ínyencségeit kóstolhatjuk meg, mint például a De Barge-féle homár vagy a különleges, flamand marhapörkölt.

Fotó: hoteldebarge.be
Fotó: flickr by Carlos Andrés Reyes

5. Rygerfjord Hostel, Stockholm

Igényes és olcsó szálláshely a Rygerfjord Hostel, ami a svéd főváros árait ismerve igazán különlegesnek számít. Svédország harmadik legnagyobb taván, a Malaren-tó déli partján horgonyoz a hajóhotel. Rövid sétára van tőle Stockholm Gamla stan nevezetű óvárosa, így elhelyezkedése is kitűnő. Városra vagy tóra néző kabinos szobák közül választhatnak a vendégek, a fedélzeten található étteremben pedig megízlelhetik a tradicionális svéd ételeket, mint amilyen például a svéd húsgombóc is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Our hotel in Sweden ⚓️ #imonaboat #stockholm #scandinavia #boathotel #diaryofawanderlust

Monica Grandlienard (@monicagrand) által megosztott bejegyzés, Jan 24., 2015, időpont: 5:05 (PST időzóna szerint)

Fotó: flickr by Giulio Fecchio

6. CPH Living hotel, Koppenhága

Tökéletes választás mindazok számára, akik Koppenhága nyüzsgő belvárosában, de mégis egy nyugodt környezetben szeretnének pihenni. A stílusos kis “botelt” hatalmas ablakok díszítik, így gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra. Különlegessége a CPH Livingnek, hogy enteriőrje sem mindennapi, keverednek benne a modern és a klasszikus stíluselemek, alapanyagai a fa és az acél.

Hotel CPHLIVING -Fotó: flickr by Jimmy Rehak
Fotó: flickr by Jimmy Rehak

7. Sunborn Yacht, London

Az ötemeletes luxusjacht az angol főváros első úszó hotele exkluzív napozóterasszal és bárral A legendás Temze folyón horgonyzó hajóhotel fedélzetéről és a kabinok egy részéből a The Royal Docks kikötőre nyílik kilátás. A berendezés egy világjáró luxushajó benyomását kelti fényes rézkorlátjaival, csigalépcsőivel és art deco stílusú fali lámpáival.

Fotó: flickr by Robert Camp

8. Amsterdam Hotelboat, Amszterdam

Az Amsterdam Hotelboat az élettel teli holland város legnyüzsgőbb részén, az óváros központjában található, közel a Waterloo térhez és a piros lámpás negyedhez. A hajó hostelként üzemel, a kisméretű szobák emeletes ágyakkal vannak berendezve, közös fürdőszobával így az áruk is rendkívül kedvező, ami Amszterdamban nem utolsó szempont. Ez a szááláshely nem a luxusra vágyók álma, viszont cserébe a vendégek átérezhetik a hajón az igazi matrózéletet. Amszterdam látnivalói, pezsgő éjszakai élete, bárjai, híres kis kávéboltjai könnyen megközelíthetőek innen, a hajó segítőkész személyzete pedig készséggel rendelkezésre áll az útmutatásban is.

Fotó: flickr by Juliana Cantal
Fotó: flickr by Dennis Rogers

9. Eastern Comfort, Berlin

A német fővárosban úszó hostel a Spree folyón ringatózik. Elhelyezkedése ideális azoknak, akik viszonylag közel szeretnék tudni magukhoz a fontos látnivalókat, ám mégis nyugodt környezetre vágynak. A hajótól mindössze néhány méternyire vannak a berlini fal romjai és a belváros, valamint a bulinegyed, Friedrichshain klubjai és bárjai is könnyedén megközelíthetők a hajóról. A szálláshely kitűnő választás fiatalok számára, akik a város mellett a német sörkülönlegességeket és az éjszakai életet is felfedeznék.

Fotó: flickr by Jane Mejdahl

10. Arkabarka Floating Hostel, Belgrád

A szépséges park mellett a Dunán lebegő hostel egyszerűen, de fiatalosan berendezett szobáit a színes falak és a folyóra, parkra nyíló nagy ablakok teszik különlegessé. A vendégek a bárban, a teraszon, a grillező mellett fogyaszthatják el vacsorájukat, kilátással a csodás környezetre. Az sem utolsó szempont, hogy akár bulit is rendezhetnek itt. A lebegő hostel személyzete igény szerint egy emlékezetes hajókirándulás megszervezésében is segítséget nyújt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

◇ᴊᴏᴜʀɴᴀʟ (@journal.hr) által megosztott bejegyzés, Aug 5., 2016, időpont: 2:23 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: flickr/Dennis Rogers

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek
Sok egyedi szálláshelyet találhatunk, ha nem elégszünk meg a hagyományos kínálattal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik