Virágzó vidékünk

Ilyen lesz a Tiszán átívelő új kerékpáros híd Szegeden

Gyalogosok is használhatják.

Instagram oldalán mutatta be a Tiszán átívelő szegedi gyalogos-kerékpáros híd látványterveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft., írta a Délmagyar. Több elképzelést mutattak be, azt viszont egyelőre nem tudni, mi alapján döntenek majd arról, melyik lesz a végleges befutó.

Csodás külsőbe öltözött a Tisza ikonikus hídja
Az Abádszalók és Kisköre közötti Tisza-híd a harmadik leghosszabb vasúti híd Magyarországon.

A képek szerint a létesítmény a Tisza Lajos körút déli végétől, az árvízi emlékműtől kicsit odébb indulna, és Újszegeden, körülbelül a Herke utcánál érne véget, nagyjából a gabonakutatónál.

A híd építése része a Modern Városok Programnak. A városvezetés ennek a fejlesztésnek részeként szeretné a Fő fasortól az Aradi vértanúk teréig a kapcsolódó úthálózatot is átalakítani, mert szerintük enélkül a levegőben lógna az új híd.

A társaság készíti el a közlekedési vizsgálatot, a tanulmánytervet, a megvalósíthatósági tanulmányt, valamint a részletes környezeti hatásvizsgálatot. Feladata egyeztetni a környezetvédelmi hatóságokkal, a nemzeti parkokkal. Geodéziai felmérést is kell végezniük, illetve meg kell vizsgálni régészeti és műemlékvédelmi szempontból is az érintett területeket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#bridge #of #the #future #szeged #city #pedesttian #bycicle #bypass #specialterv #versions

Specialterv (@specialterv_) által megosztott bejegyzés, Aug 20., 2020, időpont: 9:23 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram/Speciálterv Építőmérnöki Kft.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik