Virágzó vidékünk

2020-ban ezek lettek az ország legszebb szőlőbirtokai

Kihirdették a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díj nyerteseit.

Szeptember 29-én a budapesti a Fióka Étterem és Borbárban – a járványhelyzet miatt szűk körben megrendezett díjátadón – kihirdették a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020. évi kiírásának győzteseit.

Már fogyasztani is presztízs a Tokaji Esszenciát
Amerikában kristálykanálon szolgálnak fel belőle néhány cseppet.

A versenyt a Bor és Piac szaklap 2012 óta hirdeti meg minden év tavaszán. Idén közel 130 birtok vett részt a verseny első, internetes fordulójában, amelynek során a borkedvelő közönség szavazhatott a birtokokra a borespiac.hu oldalon.

Vörösbort iszik a facebookozó magyarok többsége
A kutatás szerint csak minden tizedik ember fogyaszt naponta vagy kétnaponta. 

A közönségszavazás lezárása után kis-, közép- és nagybirtok kategóriában 3-3 pályázó jutott a döntőbe. Ezt a kilenc birtokot látogatta végig a verseny szakértő zsűrije, majd a Bor és Piac szerkesztősége által kialakított 100 pontos rendszerben, titkos szavazással döntött a győztesekről.

Az idei kiírás a Szekszárdi borvidék nagy fölényét mutatta, hiszen a kilenc döntősből hat innen került ki, így nem meglepő, hogy két kategóriában is szekszárdi győztest hirdettek, a harmadik győztes pedig a Tokaji borvidékről került ki.

A győztesek

  • A kisbirtok kategória győztese: Dobogó Pincészet (Tokaj), második helyezett a Tringa Borpince (Szekszárd), harmadik a Cseri Pincészet (Nyúl, Pannonhalmi borvidék)
  • A középbirtok kategória győztese: Eszterbauer Borászat, második helyezett a Vesztergombi Pince, harmadik a Hetényi Pincészet (mindhárom Szekszárd)
  • A nagybirtok kategória győztese: Bodri Pincészet (Szekszárd), második helyezett a Koch Borászat (Borota, Hajós-Bajai borvidék), harmadik a Schieber Pincészet (Szekszárd).

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Ilyen a jó bor, melyből nem hiányzik a női szenvedély
Veres Zsuzsa tudja, hogy a jó bor íz-, illat- és aromagazdag, annak lelke van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik