Virágzó vidékünk

Túlzás nélkül a világ egyik legszebbje az Esterházy-kastély a magasból

A fertődi Esterházy-kastélyt aligha kell bárkinek mutatni, hiszen ez Magyarország egyik fő turisztikai látnivalója. A kastélyt évente több százezer turista látogatja, amiből a külföldiek száma meghaladja (50-60 országból) a hatvanezret.

A koronavírus-járvány miatt sajnos ez az év más mint a többi, a turisták száma a bevezetett korlátozások miatt csökkent, ráadásul a hatályos kormányrendelet értelmében a kastély november 11-től egyáltalán nem látogatható.

Az őszi színekbe öltözött épületegyüttest és díszudvarát mégis megcsodálhatjuk Leyer Péter fényképész jóvoltából, aki a napokban emelkedett a magasba a kastély fölött.

Az Esterházy-kastély nem hazudtolja meg magát, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy még mindig a világ legszebbjei közé tartozik. Reméljük, hogy hamarosan újra élőben is szemügyre vehetjük hazánk egyik kincsét.

Galéria
Leyer Péter

Leyer Péter Facebook- illetve Instagram-oldalát a természet szerelmeseinek érdemes követnie, a fényképész ugyanis rendszeresen csodás képeket posztol a közösségi médiában az ország legkülönbözőbb szegleteiből.

Ez is ritkaság
A kastély, ami alá kastélyt ástak
Ez Európa legnagyobb föld alatti birtoka, és ez volt anno Franciaország első világvége bunkere.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik