Virágzó vidékünk

Megjelent a piacokon a szigetvári paradicsom

pixabay
pixabay
Termálvízzel fűtött üvegházakban termesztik a növényeket és biológiai növényvédelmet alkalmaznak.

Magas színvonalú technológiával, szigorú szabályok mellett termesztik az országos hírű paradicsomot Szigetváron a Szeszico Kft. kertészetében, írta a Bama.

Kapcsolódó
800 fajta paradicsom terem egy husztóti kertben
Ezernyolcszáz tövön nőnek, köztük például madagaszkári, mexikói és brazil fajták is.

A sokak által kedvelt szigetvári paradicsom az év kilenc hónapjában kapható, március elejétől egészen november végéig. Most, az induláskor 250 ládányi zöldséget szednek a dolgozók, egy láda 10 kiló paradicsomot tartalmaz.

A megtermelt zöldség felét Baranya, Tolna és Somogy megyéből vásárolják fel a kereskedők, a viszonteladók és a nagybani piacok, a másik fele a budapesti piacra, nyáron esetenként a Balatonra kerül

– mondta a portálnak a telepvezető.

A kertészetben holland hidrokultúrás módszerrel termelnek.

Ennek a lényege, hogy a térségben található termálvízzel fűtött üvegházakban nevelik fel a növényeket, biológiai növényvédelmet alkalmaznak, ennek köszönhetően kemikáliáktól mentes az általuk megtermelt paradicsom. A termelés segítői a rovarok, a ragadozó poloskák, atkák, fürkészdarazsak falják fel a kártevőket.

A hidrokultúrás termesztést Magyarországon az elsők között meghonosító Szeszico Kft. üzeme négyzetméterenként csaknem 50 kilogramm paradicsomot termel.

Kapcsolódó
Föld nélkül terem a párját ritkító orosházi paradicsom
Miután mindenüket elvették, mindent megnyertek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik