Virágzó vidékünk

Már kétmilliárd forintot kérnek az ország legdrágább szőlőbirtokáért

Facebook/liszkay borkúria
Facebook/liszkay borkúria
Eddig 1.6 milliárdért nem akadt rá vevő, az árát ennek ellenére megemelték.

2018 végén röppentek fel először a hírek, miszerint eladó a Balaton-felvidék egyik legértékesebb szőlődűlője és borkúriája. A luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó Barnes-csoport tette közzé, hogy 5 millió euróért keresi új gazdáját a magyar tenger északi parjától alig 6 kilométerre, a Káli-medence szomszédságában, Monoszló határában a Liszkay Borkúria.

Kapcsolódó
Csipetnyi Toszkána a Balaton-felvidéken: Monoszló, a nyugalom völgye
Az alig 100 fős falu egyik legnagyobb vonz­ereje a természetközeliség.

A 2017-ben Magyarország legszebb szőlőbirtoka címet nyert birtok eladási ára akkor 5 millió euró, cirka 1.6 milliárd forint volt.

Az objektum azóta sem talált új gazdára, viszont a hirdetési portál legfrissebb információi szerint az ára emelkedett. Jelenleg 5.5 millió eurót, azaz 2 milliárd forintot kérnek érte

– vette észre a Megveszlak blog.

Ezért a tekintélyes summáért a birtok az épülettel, a teljes berendezés, a borkészítéshez szükséges géppark és a borkészlet is vehető-vihető.

Az épület – melyet 2021-ben újítottak fel – megér egy külön misét.

  • Az 1615 négyzetméteres alapterületű, 3 szintes főépületben 9 különlegesen berendezett szoba és 12 fürdőszoba található.
  • Középső szintjénn van egy elegáns, nagy teraszos étterem és konyha, valamint tágas, otthonos fogadótér hatalmas kandallóval, egy iroda és 25 fő befogadására alkalmas tárgyalóterem.
  • A legalsó szinten wellness részleget alakítottak ki, ami hangulatos belső medencéből, a hozzá tartozó 15 négyzetméteres szaunából és egy 3 négyzetméteres hideg merülő medencéből áll.
  • A kültéri hatalmas medencéből is gyönyörű kilátás nyílik a birtokra és a környező tájra, így a Hegyestűre és a Badacsonyra is.
  • A birtokot nagy vadászterület veszi körül.

Hogy még csalogatóbb legyen a leendő tulajdonosnak a vétel, a hirdetésben megjegyzik, hogy a meglévő érvényes törvényi rendelkezések értelmében, minden 2 hektár szőlőterületre még maximum 1,5% beépíthetőség lehetséges, és minden építményhez föld alatti építmény is kivitelezhető.

Egyébként meghirdetése óta sem állt meg az élet a birtokon, továbbra is folyik a szőlőművelés és a borkészítés.

Fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kapcsolódó
5 millió euróért eladó a Balaton-felvidék díjnyertes szőlőbirtoka
2017-ben elnyerte a Magyarország legszebb szőlőbirtoka címet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik