Virágzó vidékünk

Csodás tavaszi arcát mutatja az Ilona-völgyi vízesés

horváth zsolt
horváth zsolt
Az Ilona-patak vize vékony sugárban zúdul alá 10 méteres magasságból.

Minden évszakban lenyűgöző látványt nyújt Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, az Ilona-völgyi vízesés.

Kapcsolódó
Befagyott az ország legnagyobb természetes vízesése
Fényképezkedni is lehet a jégbe fagyott zuhatagban.

A kis forrásból induló Ilona-patak több helyen töri át magát a sziklák között, míg végül a Mátra egyik legszebb völgyét maga után hagyva, az utolsó sziklát áttörve zuhan alá. A patak vize az Ilona-völgy függőleges sziklafalának V alakú felső hasadékából vékony sugárban zúdul alá 10 méteres magasságból.

horváth zsolt
horváth zsolt
horváth zsolt

Horváth Zsolt fotós minden évszakban ellátogat e csodás helyhez, mint tette azt a napokban, amikor az Ilona-vízesés és környékének tavaszi arcát örökítette meg.

Az Ilona-völgy a Keleti-Mátra egyik legszebb helye. Már a Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre lévő vízeséshez vezető út is csodaszép, a Visszhang-réten pedig valóban többszörösen visszahallhatjuk hangunkat. Az utolsó 2 kilométeres szakaszon szinte minden évszakban van sár, ami nem is csoda, hiszen többször is át kell kelni a patakon, hogy a vízeséshez érjünk. A szalamandrák most nagyon élvezik az esős időt, április 18-án több, mint 20 egyedet számoltam itt meg

– írta Facebook bejegyzésében.

horváth zsolt
Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik