Virágzó vidékünk

Szigorít a rendőrség, figyelmeztették „Pajkaszeg” turistáit

Mint arról a napokban beszámoltunk, özönlenek a turisták az Esztergomhoz tartozó Pilisszentlélekre a „Mi kis falunk” sorozat indulása óta, és az egyre nagyobb autóforgalom egyre több gondot is okoz, mivel a zsáktelepülés útszakaszainak várakozás céljára történő igénybevétele korlátozott.

A helyiek elmondása szerint egy-egy forgalmasabb hétvégén a parkoló autóktól alig lehet közlekedni, mert a kapualjakba is beállnak, de előfordult már az is, hogy a szűk utcán feltorlódó autóforgalom és sűrűn parkoló kocsik miatt beragadt a menetrend szerinti busz is.

A kemma.hu cikke szerint a rendőrök a forgalmasabb időszakokban rendszeresen járőröznek a faluban, főképp a helyes parkolásra és a maszkhasználatra figyelnek. De eddig lehetőség szerint csak figyelmeztették azt, aki nem tartja be a szabályokat.

Most viszont újabb tájékoztatást adtak a Pilisszentlélekre látogatóknak. Közleményük szerint a település „behajtani tilos” és „megállni tilos” jelzőtáblával ellátott útszakaszain, valamint a buszforduló teljes területén (amely egy kereszteződés) történő szabálytalan megállást folyamatosan ellenőrzik a város közterület-felügyeletével közösen.

Mint közölték, ha szabálysértést észlelnek, a parkoló járművek tulajdonosai bírság kiszabására számíthatnak.

Kapcsolódó
Kitüntették a magyar vidék legismertebb polgármesterét
A művész színházi alakításaiért vehette át a Gábor Miklós-díjat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik