Virágzó vidékünk

Növény csere-bere akciót indítottak Letkésen

Művelődési Ház és Könyvtár - Letkés
Művelődési Ház és Könyvtár - Letkés
Remek ötlet, gratulálunk!

Aki kertészkedik, tudja, hogy sokszor gondot okoz, hova kerüljenek azok az elburjánzott növények, amiket szétszedtünk, átültettünk. Van, akinél ezek rögtön a szemétben landolnak, mások elajándékozzák, vagy pakolgatják ide-oda.

Letkésen, egy kis vidéki kis településen Pest megyében erre a problémára találtak remek megoldást a Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai: növénycserebere akciót indítottak.

A lelkes kollégák a Föld napja alkalmából kiraktak egy ládát, ahova bárki beteheti feleslegessé vált cserepes növényét, s ha egy ott lévő megtetszik neki, elviheti.

A művelődési ház és a település vezetősége új, mindannyiunk célja egy szebb, élhetőbb környezet megteremtése, ezért rengeteg ötletünk vár megvalósításra. Több helyen van hasonlò kezdeményezés, ilyen például Kiskunfélegyházán a palántapont. Nálunk nem csak palánta, minden növény keresi új gazdáját

– mondták el kérdésünkre az ötletgazdák.

A kezdeményezés rendkívül sikeres, nagy az érdeklődés. Bár még csak néhány napja van kint a láda már látható, hogy több növény új otthonba került és a dobozban is újak várják gazdájukat.

Művelődési Ház és Könyvtár – Letkés

 

Családos, kisgyermekes szülők révén szeretnénk a fiatalokat is bevonni a környezettudatos nevelésbe, fontosnak tartjuk, hogy már egész kicsi korban megtanulják a gyerekek a környezetvédelem fontosságát

– árulták el a Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai.

Művelődési Ház és Könyvtár – Letkés
Művelődési Ház és Könyvtár – Letkés

A növénycsere akcióhoz kapcsolódva növénypalántákat is vittek a helyi óvodába, ahol azokat gyerekek közösen elültették és gondozzák saját kis kertjükben, virágládáikban.

Letkésen a Föld napja alkalmából az egész község megmozdult, az összes utcát és külterületet egy emberként összefogva takarították a település lakói.

Azt gondoljuk, fontosak az ilyen kezdeményezések, hiszen a természet tovább fog élni (velünk vagy nélkülünk), történjen bármi, de a jövőnk, a gyerekeink, unokáink életén mi még talán változathatunk egy kis odafigyeléssel. A növénycsere akció egészen addig működik majd, amíg igény lesz rá. Nem tervezzük megszüntetni

– mondták el a szervezők.

Galéria
Művelődési Ház és Könyvtár - Letkés
Kapcsolódó
Hat cserepes növény, amely meghálálja a kevés gondoskodást
Ezek a szobanövények igazi telitalálatok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik