Virágzó vidékünk

Anyák napján a dédik és a nagyik is ingyen libegőzhetnek Eplényben

Kalandhegy/Facebook
Kalandhegy/Facebook
Május első szombat-vasárnapja az anyák hétvégéje lesz a Kalandhegyen.

Május első vasárnapja Anyák-napja. Ezen a csodás napon most nem csak a gyermekek, de az eplényi Kalandhegy is gondol az édesanyákra. Május első szombat-vasárnapja az anyák hétvégéje lesz, ezeken a napokon minden édesanya, nagymama, dédnagymama, aki a családjával ellátogat Eplénybe, ingyen libegőzhet, írja a Likebalaton.

A libegőzésen túl számos egyéb élmény is várja a családokat. Aki fellibegőzik a hegytetőre, kipróbálhatja a vadonatúj játszóteret, elsétálhat az Ámos-hegyi kilátóba, ahonnan szép időben a Balatonig is ellátni, s ha megszomjazott, ihat egy finom üdítőt vagy kávét a Bakony legmagasabban lévő kávézójában.

Kapcsolódó
Ezért szeretlek, anyukám
Anyák napja van ma. Legyünk büszkék rájuk, köszöntsük őket szeretettel.

A hegytetőről lejuthatunk a Kalandösvényen a völgybe, remek túrázási lehetőség kicsiknek és nagyoknak, de akár kutyussal is végigjárható, babakocsivak azonban nem lehet az ösvényen közlekedni. Leérve a főbejáratnál ingyenesen igénybe vehető légvár, mászófal, és trambulin várja a gyerekeket.

A területen a kormányrendeletben meghirdetett szabályok betartása elengedhetetlen. Fontos tudni, hogy a felvonó kötött pályás tömegközlekedésnek minősül, tehát azon utazva kötelező a maszk viselése, de kötelező a zárt terekben, illemhelyen, kávézóban is viselni.

Kapcsolódó
Ma van az év egyik legszebb napja: szeretettel köszöntjük az édesanyákat
Május első vasárnapja anyák napja. Azoké, akik feltétel nélkül szeretnek, akik kincsként óvják gyermekeiket. Ők a mi kincseink is.
Olvasói sztorik