Virágzó vidékünk

Több millió csillagos nárcisz virágzott ki Babócsán

Fuisz Gyula / Babócsáért Egyesület
Fuisz Gyula / Babócsáért Egyesület

Később, csak május első hétvégéjén borult virágba a babócsai Basa-kert, mint azt az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, de már csak néhány napig ontja virágját a több millió csillagos nárcisz, írja a sonline.hu.

A lap szerint kedden többtucatnyian érkeztek a településre azért, hogy magukba szívják a virág finom illatát és néhány fényképet is készítsenek Közép-Európa legnagyobb nárciszosáról.

A tizenhárom hektáros Basa-kertben nagyjából három-négy hektáron terül el a milliónyi virág. Egy ekkora méretű és egybefüggő nárciszmező kuriózumnak számít a térségben.

Jáger Gábor, Babócsa polgármestere elmondta: nárciszvirágzáskor fesztivált szoktak szervezni a településen, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt idén is el kellett halasztani. Ennek ellenére nagyon sokan keresik fel a Basa-kertet, hétköznap is többtucatnyi turista érkezik, hogy megörökítsék a csillagos nárciszokat.

Hozzátette, a török korban telepített nárciszost nagy becsben tartják, még az egyik intézményt is a növényről nevezték el.

Kapcsolódó
Nem nyithat ki a világ legnagyobb virágoskertje
Keukenhof zárva marad, a vezetőség nem érti a döntést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik