Virágzó vidékünk

Rendőröket vezényeltek a nógrádi erdőkbe

police.hu
police.hu
A fokozott ellenőrzés célja a természeti kincsek védelme és megőrzése.

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak, írta a police.hu.

Kapcsolódó
Rettegnek a motorosoktól több mátrai faluban
Parádsasvár polgármestere szerint idén ott folytatódik minden, ahol tavaly abbamaradt.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője a rendőrkapitányságok illetékességi területén elhelyezkedő erdőkben, illetve természetvédelmi területeken rendelte el a fokozott ellenőrzést.

police.hu

A rendőrök 2021. április és május hónapban a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel, a helyi polgárőr egyesületekkel és a lovas polgárőrökkel együttműködve ellenőrzik az illetékességi területeiken lévő települések erdőrészeit, így különösen Cered, Zabar, Bárna, Salgótarján, Karancslapujtő, Karancsberény, Karancsalja, valamint Mátraszőlős, Tar, Pásztó-Hasznos, Szurdokpüspöki, Alsótold, Felsőtold, Bér, Buják településekhez tartozó erdő, erdősült és természetvédelmi oltalom alatt álló területeket.

police.hu

A megrendezett nagyszabású akció célja az erdőterületekre engedély nélkül behajtó, ott élő állatokat veszélyeztető, a növényzetet és természeti kincseinket szennyező gépjárművezetők – köztük motorosok, quadosok –  és az erdőket törvényes keretek között látogató turistákat zavaró személyek kiszűrése.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó
Lovas és kutyás rendőrök járőröztek a festői tájakon Nógrádban
A készenlétiek elsődleges feladata továbbra is a gépjárművel nehezen megközelíthető, hétvégi házas területek, erdős részek ellenőrzése volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik