Virágzó vidékünk

Bezárt az alföldi falu utolsó élemiszerboltja

pixabay
pixabay
Már látszik az alagút vége, egy vállalkozó mielőbb szeretné újranyitni az üzletet.

Június 1-jén bezárt a falu egyetlen boltja a Csongrád-Csanád megyei Eperjesen, az 500 lélekszámú falun lakóinak most az önkományzat intézi a kenyeret, írta a Délmagyar.

Kapcsolódó
Csomagolásmentes termékekkel harcol a pazarlás ellen a pécsi üzlet
A kimért magvak, száraztészták, olajok, gyógyteák és a termelői méz is Pécs környéki termelőktől származnak.

Egy szentesi vállalkozó üzemeltette a boltot, amit tavaly vett át. Már három hónappal ezelőtt is rebesgették a faluban, hogy szabadulna tőle, de május utolsó napjaiban végérvényesen elhatározta, hogy május 31-én lehúzza a rolót

– mondta a portálnak Kabai Mátyás, Eperjes polgármestere, aki elmondta, az önkormányzat győzködte, hogy ne tegye ezt a faluval, de nem jártak sikerrel.

A bolt bezárása óta az önkormányzat rendel kenyeret azoknak a lakosoknak, akik ezt igénylik, a rendelést az előző napon kell leadni.

Amíg a bolt zárva lesz, reggel 8-tól 9.30-ig, fél­óránként kisbuszokkal szállítják át a lakosságot a gádorosi ABC-be vásárolni.

Szerencsére látszik az alagút vége. Egy eperjesi születésű, Orosházán élő vállalkozó megvette a boltot, és hamarosan újranyitja

– mondta a polgármester.

A vállalkozó abban bízik, hogy két héten belül újra kinyithat a bolt. A nyitáskor az a cél, hogy az alapellátás biztosított legyen, utána az igényektől függően bővítik a kínálatot.

Kapcsolódó
Bezárják a falu egyetlen boltját Bakonybánkon
A helyiek még reménykednek abban, hogy nem tesznek lakatot az üzletre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik