Virágzó vidékünk

Esélyteremtő varroda nyílt Tiszaroffon

MTI/Mészáros János
MTI/Mészáros János
A létesítmény nem csupán megélhetést nyújt az ott dolgozóknak, de egy új szemléletet meghonosítva a településen reményt ad, és esélyt teremt.

A kormány társadalmi felzárkózás programja vállaltan a korábbi gyakorlaton változtatva, a piaci igényekhez és lehetőségekhez igazodva igyekszik segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű településeken, térségekben élők elhelyezkedéséhez, életminőségének javításához – mutatott rá Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár az átadón.

A modellértékű fejlesztés az új szemléletű kormányzati esélyteremtés második állomása, hiszen néhány hete Miskolcon kezdett termelni egy könnyűszerkezetes házak elemeit gyártó üzem, és a sor hamarosan egy Sellyén létesült zöldségfeldolgozó átadásával folytatódik.

Vankóné Jekli Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülés polgármestere aláhúzta: a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vagyonkezelésébe adott varroda Tiszaroff egésze szempontjából is lehetőséget, esélyt nyújt, növelve a község vonzerejét, népességmegtartó képességét.

A varrodát a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság saját költségvetéséből létesítette a korábban művelődési ház és könyvtárként működő, majd állami vagyonkezelésbe adott ingatlanban.

Az épület ezt megelőzően évekig térségi innovációs oktatási központként és foglalkoztatóként működött. A jelenleg közfoglalkoztatottként itt munkát vállalók a központ számára készítenek különféle, a háztartásban használt termékeket. A tervek szerint később állami megrendelésre is dolgoznak majd.

Az új létesítmény 16 embernek nyújt biztos megélhetést. (MTI)

Kapcsolódó
Megvalósul Alex, a roma pék nagy álma
A tanpékséget leburkolták, minden eszköz megvan, már csak a villany és a víz bevezetésére gyűjt támogatókat a fiatalember.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik