Virágzó vidékünk

Ez az ország legszebb birtoka a közönség szerint

facebook/kovács kertészet
facebook/kovács kertészet
Virágkertészet kapta a legtöbb szavazatot, és lett a győztes.

Az Agrotrend csoport 2021-ben is meghirdette a Magyarország legszebb birtoka versenyt. Nyolc  nyolc kategóriában lehetett nevezni, a döntőbe jutott 24 pályázó közül kerül ki az abszolút első, azaz az ország legszebb birtoka.

Kategóriák

  • Állattenyésztő birtok
  • Családi gazdaság
  • Gyümölcstermesztő birtok
  • Fiatal gazda birtoka
  • Kertészet
  • Precíziós gazdálkodás
  • Szántóföldi növénytermesztő birtok
  • Szőlészet-borászat

A kategóriák legjobbjait – kategóriánként 3-3 jelöltet – már kiválasztott a szakmai zsűri, közülük internetes szavazáson választották meg a közönségdíjast. A szavazás augusztus 16-án kezdődött és augusztus 24-én délben ért véget.

A szavazatok alapján 2021-ban a Magyarország legszebb birtoka verseny közönségdíjasa a kertészet kategóriában versenyző hetényegyházai Kovács Kertészet lett.

Kovács Kertészet

Már nyugdíjasok a hetényegyházai Kovács Kertészet tulajdonosai, de fiatalos lendületük, a virágok iránti szeretetük még mindig tart, így pályájuk lezárása után is folytatták rég megkezdett virágkertészetük fejlesztését.

 

Az 5000 négyzetméteres, fedett, saját öntözőrendszerrel felszerelt kertészetük hagyományos és modern növényházakból áll.

 

A dísznövénykertészetben egynyári virágokat, balkonnövényeket, muskátlikat és mikulásvirágokat termesztenek, melyek értékesítése elsősorban itt, a kertészetben és a közeli virágüzletekben történik, de több környékbeli város köztereinek felvirágoztatása is az ő nevükhöz fűződik.

Az ünnepélyes díjkiosztóra – ahol kihirdetik a kategóriák legjobbjait, az abszolút győztest, valamint a közönségdíjat is átadják – 2021. augusztus 28-án nagyszabású, díszvacsorával egybekötött gálaest keretében kerül sor.

A Magyarország legszebb birtoka 2021 címet az a kategória győztes nyeri el, akit a gálaesten az erre jogosultak (zsűri) titkos szavazással megválasztanak.

Kapcsolódó
Derecskei okoskert lett 2019-ben Magyarország legszebb birtoka
A közönségdíjat is a győztes kapta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik