Virágzó vidékünk

Kiskunmajsán megmutatják a szüret igazi arcát

Szeptember 18-án rendezik a szüreti fesztivált a Jonathermál kempingben, ahová szeretettel várják az érdeklődőket.

Kiskunmajsán minden program felejthetetlen, legyen az akár a tavaszi kempingtalálkozó, vagy az őszi Márton-napi libalakoma. Mivel az egyik a múlt, a másik a jövő, most egy igazán közeli, aktuális programmal jelentkezik a Jonathermál Gyógy- és Termálfürdő: jön a szeptember 18-i szüreti fesztivál a kiskunmajsai Jonathermál kempingben.

A szüretelés a szőlőtermelő vidékek egyik legkiemelkedőbb időszaka. Ilyenkor a termelők begyűjtik az év termését, s ekkor dől el, hogy milyen és mennyi lesz az idei termés, az ide bor. Ilyenkor hagyományosan megtartják a szüreti ünnepet Kiskunmajsán is, mely a város egyik kiemelkedő rendezvénye.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsa az Alföld egyik gyöngyszeme, ahol a szüreti mulatozásra mindig nagy az érdeklődés. Nem is véletlen ez: a hely hangulata, és a szüret aktualitása adott arra, hogy egy igazi vidéki hangulatos rendezvényen kikapcsolódhasson az érdeklődők sokasága Kiskunmajsán.

Szüreti hagyományok

  •  Hajdanán a szüret társas eseménynek számított, amelyre egy egész éven át emlékeztek és készültek a családok. Akkoriban ez egy egész közösség közös tevékenysége volt, amelyet a nap végén  szüreti mulatság zárt.
  • Igazi sátoros ünnep, kihagyhatatlan esemény volt, a társadalmi élet fontos része, s  az ismerkedés egyik hagyományos színtere.
  • Zajkeltéssel, riogatással  indult a szüret,  ez ősi gonoszűző rítus! Ezután indult a munka.
  • A lányok, asszonyok voltak a szedők, a férfiak pedig fából készült puttonyba gyűjtötték a szőlőt. A szemeket préselés előtt összezúzták, ezután indult a tulajdonképpeni borkészítés.
  • A szüret végeztével megtartották a szüreti bálokat.

Mi várható a majsai szüreten?

Hagyományos szüreti hangulattal, szüreteléssel, szőlőpréseléssel, must kóstolással, szilvalekvár főzés, paprikafűzés, tökfaragás. Kézműves kirakodóvásár, veterán autó és motor felvonulás és kiállítás, katonai hagyományőrzés, Ring István a verklis, brass show műsorral a BrassDance, Mágustones  Masir Banda, néptánc, zenés vacsora a Hegedűs Fivérekkel

– olvasható a szervezők ajánlójában.

Az egynapos rendezvény minden szórakozási lehetőséget magában foglal, ahol minden korosztály számára lesz lehetőség a kikapcsolódásra. Játékos vetélkedők és megannyi program várja a vendégeket a kiskunmajsai eseményre.

A programokon való részvétel ingyenes.

A részletes program IDE KATTINTVA olvasható.

Ne felejtsük: egész évben várja a fürdőzni vágyókat a háromgenerációs fürdő is

A Szüreti Fesztivált követően csobbanhatunk  egyet a Jonathermál  Gyógy- és Élményfürdőben, ahol a gyógyvizes szabadtéri körmedence valamint a kül- és beltéri termálvizes gyógymedencék várják a kikapcsolódni vágyókat.

A vendégeket  

  • gyógy- frissítő- és aromamasszázs,
  • víz alatti vízsugármasszázs,
  • a fürdő csarnokában szauna-sziget,
  • sókabin és mártózó medence várja.

További információ és szállásfoglalás a Jonathermal oldalán.

Szponzorált tartalom

A cikk a Jonathermál Zrt. támogatásával készült.

Kapcsolódó
Új életet leheltek álmaik házába a Kiskunságban
Remek dolog, mikor egy ház elvarázsolja a leendő tulajdonosait, s azok kezei nyomán az épület új életet kap.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik