Virágzó vidékünk

Hamarosan elkészül Balatonfüred új sétaútja

látványterv/balatonfüred.hu
látványterv/balatonfüred.hu
Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal.

Októberre elkészül Balatonfüred új sétaútja, a Kékszalag sétány. A Füred Kemping előtti 550 méteres szakasz egy impozáns sétálóút lesz, pihenő padokkal, sok zöldfelülettel, hangulatos szigetsávokkal, a tókerülő vitorlásversenyt megidéző látványelemekkel, olvasható a város weboldalán.

Kapcsolódó
Az ember Isten kertjében él, a füredi Tagore sétány pedig oda tartozik
Aki Balatonfüredre látogat, az minden bizonnyal megpihen a fák hűsítő lombjai alatt.

Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy impozáns, egységes arculatú, egybefüggő sétálórész áll majd rendelkezésre a város parti részén.  Az új szakasz a legendás vitorlásversenyről kapta a nevét, amelyet különböző elemekkel be is mutat, így várhatóan turistalátványosság lesz.

látványterv/balatonfüred.hu

A kemping bejáratának két oldalán installációkat helyeznek el, amelyek bemutatják a vitorlásversenyt, a mindenkori győzteseket, a legendás hajókat.

A sétányon úgynevezett hajópadokon lehet majd pihenni, ezek formájukban a klasszikus vitorlások fafedélzetének vonalait idézik. Az árnyékolást nagy vitorlavásznakkal oldják meg, ezeken szöveges és képes információk lesznek láthatók a hajókról, hajóosztályokról.

látványterv/balatonfüred.hu

Látványosnak ígérkezik a kőhasábokból álló, megvilágított üvegsávokkal tagolt, a versenyek évszámait és győzteseit megjelenítő idővonal, illetve a híres Nemere-II élethű hajótest részlete, amely pihenőtérként is használható.

Kapcsolódó
Lebontanák a görög szellemfalut Balatonfüreden
Bóka István polgármester szerint a volt görög falu építészetileg vállalhatatlan, egyáltalán nem illik a városba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik