Virágzó vidékünk

Idén is várják a mikulásvonatok a gyerekeket

Mikulásvonat/Facebook
Mikulásvonat/Facebook
A Diósgyőri Mikulásvonat sajnos idén sem tud elindulni, számos másiknak azonban örülhetnek a kisgyermekek.

Az adventi időszak mindenkinek, de különösen a gyerekeknek örömökkel és várakozásokkal teli szép időszak. Ezt az örömöt fokozzák az országszerte induló Mikulásvonatok. Az események a vírushelyzet miatt sajnos tavaly elmaradtak, de idén néhány újra robog, és színesíti az ünnepi készülődést.

Bár a Diósgyőri Mikulásvonat sajnos idén sem tud elindulni, számos másiknak azonban örülhetnek a kisgyermekek.

Kapcsolódó
Íme a téli balatoni jégpályák listája
Balatonfenyvesen idén nem nyit ki a jégpálya, Siófokról még nem született döntés.

A Vál-völgyi Kisvasúton 2021. december 3 – 5. között találkozhatnak a látogatók a Mikulással és manóival. Egész napos vidám, ünnepi rendezvény várja a Felcsútra látogatókat. Lesz kézműveskedés, csillámos hajfonás és arcfestés, fa körhinta és népi játékok és sok egyéb izgalmas program. Az idén 5. születésnapját ünneplő vasút, ami csodás, ünnepi díszkivilágítást kap, nem csak izgalmas utazást, de számtalan ünnepi meglepetést is tartogat. A Mikulásvonat 10:00 – 18:00 között közlekedik.

A programra mindenki szeretettel várnak. Fontos tudni, hogy a rendezvény látogatása kizárólag VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL lehetséges.

További részletek itt olvashatók.

A Kemencei Erdei Múzeumvasúton is utazik idén a Mikulás. December 5-én érkezik a Kemencei Erdei Múzeumvasútra a krampuszaival. 10 órakor indul, hogy megajándékozza a hozzá ellátogató gyermekeket. Az ajándékosztás után a Kőrózsa Panzióban kézműves foglalkozás és LGB modellvasút vár mindenkit.

A program ingyenes, további részletek itt olvashatók.

A Kaszói Állami Erdei Vasút Mikulásjárata december 4-én várja azokat, akik segítenének megkeresni a Mikulás elveszett zsákját. A járat délután 14:30-kor indul, az utazás után kézműveskedés várja a kíváncsi utasokat. A járatra november 22-ig be kell jelentkezni. További részletek itt.

A Királyréti Erdei Vasút Rénszarvas Expresszén december 4-5-én és december 11-12-én a menetrend szerinti vonatokon lesz vendég a Télapó. Nincs szükség regisztrációra vagy helyfoglalásra, a vonatok ezeken a hétvégéken is a megszokott díjszabással vehetők igénybe. A menetrend itt tekinthető meg.

Kapcsolódó
Rénszarvasok között mesés a tél a hó és fagy birodalmában
Ilyen, amikor gyerekkorunk álma a szemünk előtt kel életre.
Olvasói sztorik