Virágzó vidékünk

Csodás arcát mutatja a zúzmarás, téli Tisza

ljasuk dimitry
ljasuk dimitry

Azt már régóta tudjuk, hogy a Tisza minden évszakban gyönyörű arcát mutatja, ezt pedig a fotósok előszeretettel teszik közkinccsé.

Kapcsolódó
Európai ritkaság a Tisza ember alkotta szigete
Ha madártávlatból nézzük, jellegzetes háromszög alakú forma tárul elénk.

Azt is régóta tudjuk, hogy Ljasuk Dimitry filmes – ahogy sokan ismerik: a Tisza-tó ökoharcosa – rendszeresen megosztja gondolatait, történeteit, élményeit a folyóról, melyhez megannyi emlék köti. A pandémia idején például a Tisza-tó kicsinyke szigetére vonult el önkéntes karanténba, legutóbb pedig, január 8-án zimankós programot szervezett.

Utóbbi keretében bátor vállalkozó kedvűekkel megmártóztak a folyóban, miközben egy katolikus pap megáldotta a Tiszát.

ljasuk dimitry A Tiszafüredi Holt-Tisza, bal oldalon fent a szabadstraddal. Ez az a világhírű hely, ahol január 8-án 94 bátor ember csobbant a jeges vízben, amit előtte Sándor Atya megáldott. Középen a Kaland-sziget: pár éve itt egy kalandpark volt, azért ez a neve.

A rendezvényt követően Ljasuk Dimitry kihasználta a természet ajándékát, és bámulatos fotósorozatot készített a zúzmarás, havas tiszai tájról.

Gyönyű havas tájjá változott a Tisza-tó vasárnap. Gyorsan körbe is jártam, hogy megörökítsem szépségét és azt is szemléltetem, hogy miért is szőke a Tisza

– írta Facebook posztjában a fotók mellé.

A bejegyzés értékét a látvány mellett az is növeli, hogy minden felvételhez hozzáfűzte ismertető mondatait.

Kiemelt képünkön a Poroszlói-medence északi része, ahol a Tisza-tavi Vízi Sétány is található, ezen a nagy nádas szigeten madármegfigyelő kis kunyhókkal. Ide csak csónakkal lehet bejutni.

Kapcsolódó
Valóra váltaná Makovecz álmát a Tisza-tó legnagyobb hírvivője
Úszópiacot és szemétfesztivált is tervez Ljasuk Dimitry. Interjú a tó nem hivatalos nagykövetével. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik