Virágzó vidékünk

Kiürítették a salgótarjáni vásárcsarnokot

facebook/vásárcsarnok és piac, salgótarján
facebook/vásárcsarnok és piac, salgótarján
Öröm az ürömben, hogy csupán egy nagyszabású beruházás miatt: a korszerűsítést követően 21. századi körülmények várják az árusokat és a vásárlókat is.

Rengetegen szeretik a salgótarjáni piacot, sokan járnak oda heti rendszerességgel vásárolni, ám az 1977-ben megnyílt vásárcsarnok az évtizedek alatt igencsak rossz állapotba került.

Kapcsolódó
7 érv, miért boldogít a piacozás
Miért kellene gyakrabban piacra járnunk?

Salgótarján önkormányzata éppen ezért határozta el évekkel ezelőtt, hogy nagyrészt uniós források felhasználásával felújítja a vásárcsarnokot, amely 2021 végén elkezdődhetett.

A vásárcsarnok felújítása abba a szakaszba ért, amikor a csarnokot ki kell ürítenünk, be kell zárnunk, és át kell adnunk a felújítást végző kivitelezőnek

– írta Facebook bejegyzésében a Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac Igazgatósága.

Erre teljes körűen 2021. január 17-én került sor. A kereskedők, üzletek és kofák új, ideiglenes piaci helyszínekre költöztek a csarnoképület mögött, a piaci parkolóba, ahol a rendelkezésre álló üres épületrészekben, óriássátorban és faházakban folyhat az értékesítés.

Kapcsolódó
Csapatépítésnek is kiváló a közösségi reggeli egy termelői piacon
Palacsintát sütöttek Nagygyimóton a Hétvezér Termelői Piacon.

A vásárcsarnok korszerűsítése során megtörténik az épület komplex energetikai felújítása: kicserélik a nyílászárókat, teljes szigetelést kap a falazat tartószerkezete, felújítják a tetőt. Mindezek jelentős energia-megtakarítást eredményezhetnek az üzemeltetés során. A szellőztető- és fűtési rendszer felújításának köszönhetően télen biztosított lesz a temperáló fűtés.

Korszerűsítik az elektromos rendszert és új mosdók is épülnek. A piacot akadálymentesítik is, emellett rendbe teszik a főbejárat előtti, illetve a belső udvart: ezek térkőburkolatot kapnak, illetve több növényt telepítenek, így zöldebb környezet alakul majd ki. Felújítják a vásárcsarnok járófelületét és az árusító asztalokat is.

Azért van itt valami, ami változatlan marad. Árusaink a már jól ismert, közkedvelt, páratlan minőségű termékeik széleskörű választékával, töretlen segítőkészséggel és szeretettel várják kedves vásárlóikat a beruházás időszakában

– közölte a piacigazgatóság.

A beruházás a tervek szerint 2022 végén fejeződik be.

Kapcsolódó
100 éves fotókon a nejlonzacskók nélküli piacok hőskora
Ez volt a fórum, a pláza, a friss áruk és ízek tárháza.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik