Virágzó vidékünk

276 millió forint támogatást kapott az államtól a bükki füvesember

Facebook/Szabó Gyuri bácsi
Facebook/Szabó Gyuri bácsi
A Györgytea cégcsoport családi vállalkozás, Gyuri bácsi cége sok pénzt nyert el a pályázaton.

Fejlesztette telephelyét Bükkszentkereszten a gyógynövények feldolgozására szakosodott, a Györgytea cégcsoporthoz tartozó Pharmaherb Kft., a vállalat 407 millió forint összegű beruházásához a kormány 276 millió forinttal járult hozzá az Egészségipari támogatási program keretében, a létesítményt pénteken adták át, írta az MTI.

Kapcsolódó
Ősi hagyományokat ápol Gyuri bácsi gyógynövénykertje
Igazi botanikus kert lett a bükki füvesember kiskertjéből.

A Györgytea cégcsoport családi vállalkozás, amely Szabó György, a “bükki füvesember” gyógynövényes készítményeit állítja elő, és tapaszatalatait hasznosítja termékeinél.

Varga Mihály pénzügyminiszter az ünnepélyes átadáson a Györgytea beruházásáról elmondta:

a magyar emberek bíznak a hazai termékekben, a magyar módszerekben, és különösen nagy a bizalom a tradicionális magyar vállalatok iránt. Ezért is fontos, hogy a vállalat beruházása magas minőségű termékek nagyobb mennyiségű gyártását, a hazai piaci igények jobb kiszolgálását eredményezi.

Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Szabó Györgynek a gyógynövények gyűjtésével, feldolgozásával foglalkozó munkásságát 2014-től ismeri részletesen, mivel Bükkszentkereszt választókerülete része.

Ezt a vállalkozást azóta is “csodálja”, hiszen Szabó György elismert ember, aki másokon segít, és mindenkit meggyőz arról, hogy a természet erejében hinni kell

– fogalmazott.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezető igazgatója az avatáson elmondta, hogy a vállalkozás 2018-ig teljes egészében önerőből végezte minden fejlesztését, és teremtett több mint negyven munkahelyet egy hátrányos helyzetű térségben.

Hozzátette: 2018-ban nyílt lehetőség arra, hogy a már régóta aktuális új raktárépület és feldolgozóüzem építését pályázaton elnyert pénzből és önerőből megkezdjék, a beruházást 2021 végén fejezték be.

Kapcsolódó
Tavaszi tisztítókúra: ezeket a gyógynövényeket ajánlja a bükki füvesember
Szabó Gyuri bácsi szerint amikor tisztítókúrát tartunk, semmi mást nem csinálunk, mint a természetet utánozzuk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik