Virágzó vidékünk

Visszakapja eredeti külsejét a népszerű somogyi fürdő

facebook/nagyatádi fürdők
facebook/nagyatádi fürdők
Új gyógyvizes kút is létesül, ezzel jelentős vízhozamnövelést érnek el a fürdőben.

Megújul és bővül a Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő, a beruházás első ütemének költségét 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatás fedezi, írta az MTI.

Kapcsolódó
Újjávarázsolják a gyomaendrődi ligetfürdőt
Mintegy 3 milliárd forintból fejleszthetik a Békés megyei település fürdőjét.

Az első ütem idén novemberben kezdődő és várhatóan egy évig tartó kivitelezési munkálatai az 1900-as évek elején emelt fürdőépület teljes rekonstrukcióját és belsőépítészeti átalakítását foglalják magukba.

Az ingatlan visszanyeri eredeti külső megjelenését, falait hőszigeteléssel látják el, korszerűsítik a gépészetét, kicserélik a burkolatait, nyílászáróit, lecserélik a bútorait, és beléptető rendszert helyeznek üzembe

– mondta Ormai István, a település polgármestere.

A belső struktúra átalakításának köszönhetően komfortosabbá válnak a gyógyászati szolgáltatásokra kijelölt helyek, továbbá lehetőség nyílik egy szaunákból, gőzkabinból, merülőmedencéből és pihenőtérből álló szaunavilág kialakítására is.

Kiváló hatású gyógyvíz

A fürdő honlapja szerint az önkormányzati tulajdonú Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő 1907-ben Népfürdőként nyitotta meg kapuit.

 

A 742 méter mélyről, 50 Celsius fokosan felszínre törő nátriumhidrogén-karbonátos vize Magyarország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik.

 

Kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, reumatikus és ízületi panaszok, törések utáni rehabilitációra, de jótékony hatását nőgyógyászati, emésztőrendszeri problémák esetén is kifejti.

Új gyógyvizes kút is létesül, ezzel jelentős vízhozamnövelést érnek el a fürdőben.

A beruházás későbbi, második üteme a befogadóképesség és a szolgáltatások növelését célozza. A kiviteli tervek és az építési engedély már rendelkezésre áll, a projekt költsége mai áron számolva 1,5 milliárd forint lenne

– említette a polgármester, aki az épület korszerűtlenségével és az igényekhez képest alacsony befogadóképességével indokolta a fürdőfejlesztés szükségességét.

A 2019-ben 56 ezer vendéget fogadó fürdő szolgáltatásait ma 150-170 ember veheti igénybe egyidejűleg, a befogadóképesség már az első ütem megvalósításával 20 százalékkal nő, a második ütem befejezése után a mostani háromszorosa lesz.

Kapcsolódó
Nem mindenkinek ajánlott a gyógyfürdőzés
Ha szükséges, orvossal is konzultálni kell.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik