Virágzó vidékünk

Újjávarázsolják a gyomaendrődi ligetfürdőt

Facebook/Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping
Facebook/Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping

A Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping 3 milliárdos fejlesztésének az alapkövét a napokban tették le a Békés megyei városban.

Toldi Balázs polgármester az MTI-nek elmondta, a beruházás során építenek egy hatpályás csúszdaparkot, egy élménymedencét és egy 71 négyzetméteres kültéri termálvizes medencét; újabb wellness szolgáltatásokkal, súlyfürdővel bővül a jelenlegi kínálat, és bővül az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma.

Megépül egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya.

Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, az öltözők, bővítik a parkolók számát. A fürdő területén található kempingbe nyolc új apartmanházat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma.

Kapcsolódó
Veszélyben a magyar fürdők kétharmada, segítségért kiált az ágazat
A 18 ezer foglalkoztatottból már az ősszel 6 ezer munkahely megszűnése fenyeget.

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében.

Toldi Balázs reményei szerint a kivitelezés a tavasz közepén vagy nyáron elindulhat, a munkálatok befejezésére a budapesti székhelyű Prizma Build Zrt.-nek 24 hónap áll rendelkezésre.

A gyomaendrődi Liget fürdő évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint 2020-ban meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma (a vendégeké több mint 11 ezer volt).

Kapcsolódó
Két magyar fürdő az európai top 10-ben
Az első helyen az izlandi Kék lagúna végzett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik