Virágzó vidékünk

Látogatóközpont épül Miskahuszár szobra mellé

DEKON
DEKON
A terveket jegyző DEKON építész iroda fő inspirációját a huszárok zászlóinak szélén futó, jellegzetes háromszög alak jelentette.

Családbarát látogatóközpontot építenek a pákozdi Miskahuszár szobra mellé, a terveket a DEKON Építész Iroda készítette a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola megbízásából, a tájépítészeti tervezés pedig a NAPHON tájépítésziroda alkotása – szúrta ki a hírt az iroda közösségi oldalán az Építészfórum.

Ahogy írják:

Sokáig kerestük a huszárhoz illő építészeti formanyelvet, végül a huszár-lobogó szélein futó jellegzetes háromszög alakból inspirálódtunk.

DEKON

Az épület éjszakai megvilágításával az autópályáról is látható lesz.

Bár a látogatóközpontról egyelőre kevés a konkrét részlet, az mindenesetre kiderül, hogy “a cél, hogy gyerekbarát, rendezett, tiszta és biztonságos turisztikai attrakcióvá válhasson a 4 éve emelt monumentális huszárszobor. Az épület teteje a ‘48-as honvédek zászlóinak szélét díszítő piros-zöld háromszögeket idézi fel, az épület izgalmas éjszakai megvilágítása még az autópályáról is látható lesz.”

DEKON

A huszárszobor, amely a hungarikumok gyűjteményébe is bekerült, Rohonczi István képzőművész alkotása. 2021 áprilisában a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány vette át, a terület üzemeltetője pedig a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola lett.

Kapcsolódó
Felejthetetlen családi kikapcsolódást kínál a pákozdi pagony
Az arborétum csodálatos élővilága, a környezet páratlan élményt ad az ide kirándulóknak, olyat, amit érdemes többször átélni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik